Güncel Haberler

FLAŞ: Fenerbahçe, Şehmus Transferini Bitirdi (Analiz)

Bu sezon ING Basketbol Süper Ligi‘nde Beşiktaş Icrypex forması ile sergilediği başarılı performans sayesinde adı Turkish Airlines Euroleague takımları ile anılmaya başlanan Şehmus Hazer‘in yeni adresi belli oluyor.

Kendisini isteyen Anadolu Efes ile siyah beyazlı yönetimin bonservis konusunda anlaşamaması sonrası yarışta tek kalan Fenerbahçe Beko‘ya Zalgiris Kaunas eklenmiş ve 2 yıla yayılacak şekilde 600 bin Euro teklif ederek yarışı kızıştırmıştı.

Sports Digitale’nin haberine göre bu gelişmenin ardından Fenerbahçe Beko teklifini 700 bin Euro bandına arttırdı ve Beşiktaş yönetimi ile %90 anlaşma sağlanmış durumda.

EDİTÖR YORUMU:

Şehmus ve menajeri bu transfer öncesi eminim koç Kokoskov ile görüşüp ona özellikle Euroleague’de ne kadar süre vereceğini, nasıl bir rolde düşündüğünü konuşmuşlardı. Çünkü daha önceki açıklamalarında Euroleague’de süre bulacağı bir takıma transfer olmak istediğini dile getirmişti Şehmus. Ancak Fenerbahçe’de Sırp koçun ona iyi süreler vermesi zor görünüyor. Hali hazırda 2 numarada De Colo ve Melih gibi tecrübeli, önemli isim var. 3 numarada da Guduric, Shayok, Biberoric var rotasyonda. Özetle oynamak istiyorum diyen bir Şehmus’un bu kalabalık rotasyona gitmek istemesine ben pek anlam veremedim açıkçası. Zalgiris’de bile daha fazla süre bulabilirdi ki Efes’de Erten ya da Doğuş’dan rahatlıkla süre çalabileceğini, rotasyonda onların önüne geçebileceğini de biliyoruz. Hatta Musa’nın da gönderilmesiyle 3 numaradan bile dakika çalabilirdi. Fenerbahçe’de dış şutları ile halen kritik bir rol oynayan kaptan Melih’i ise halihazırdaki şut performansı ve istikrarsızlığı ile kesmesi pek kolay değil. Maalesef BSL maçlarında süre bulacak gibi görünüyor yine… Elbette Şehmus’un Efes isteme şansı yok çünkü kulüpler anlaşamadılar. Ben olsam Zalgiris’de şansımı dener ve kariyerime çok daha farklı bir rota çizerdim. Çünkü Fenerbahçe ya da Zalgiris’de gireceği rotasyon mücadelesi bana göre aynı ama Zalgiris’de öğreneceği, kendisini geliştireceği çok daha fazla fırsat olacaktır önünde ki CV’si ülke dışında bir Euroleague takımındaki tecrübeyi yazması ilerde onu çok daha farklı bir noktaya getirir.

Gelelim Fenerbahçe’ye eğer süre bulabilirse neler katabileceğine ve eksilerine:

Şehmus yüksek enerjisi ve çabukluğu ile fark yaratan bir 2 numara. Deliciliği ve hücumdaki çok yönlü performansı ile her eve lazım bir oyuncu diyebiliriz rahatlıkla. Bu sezon Beşiktaş’da tam anlamıyla olgunluk dönemi yaşadı diyebiliriz. Henüz 22 yaşında olmasına rağmen uzun yıllardır A takım seviyesinde oynuyor olması bu kadar erken yaşta bu seviyeye ulaşmasını sağladı. Bencil bir oyuncu olmayan ve her geçen gün saha görüşü ve pasör özelliklerini de geliştiren Şehmus hücumda artık iki yönlü bir oyuncu. Yarı sahada penetreleri ile öne çıkarken, açık alanda da çok etkin ve verimli bir oyuncu. Hem savunma ribaundunu alıp direkt dribbling ile ortaya girerek tam sahayı kat edebiliyor hem de kanatlardan yaptığı koşularla en uçta hızlı hücumları bitirebiliyor. Tam saha demişken savunmadaki etkinliğini ve çabuk elleri ile top çalma potansiyelini belirtmek lazım. Çünkü savunmadan başlattığı bu etkinlikle, çaldığı toplarla takımını hızlı hücuma çıkartabilen, savunma odaklı sayılara imza atabilen bir guard.

Hanesine yazabileceğimiz en önemli eksisi kuşkusuz dış şutlar. Halen bu alanda istikrarı yakalayabilmiş değil. Öyle ki ceza atışlarında da dribbling üstü üçlüklerde de istikrarı yakalayamadı. Hatta bu istikrarsızlık orta mesafe şutlara da yansımış durumda. Potaya direkt gidemediği anlarda skor üretiminde zorlanabiliyor ve bu hem oyundaki verimliliğini düşürüyor hem de trafiğe girdiği anlarda top kayıplarına meyilli bir hale girmesine neden oluyor.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Kavut, Efes Zaferi Sonrası Açıklamalarda Bulundu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 30. hafta mücadelesinde Bursaspor İnfo Yatırım konuk olduğu Anadolu Efes’i 90-98’lik skorla devirmeyi başardı. …