Güncel Haberler

İDDİA: Barcelona’da İstenmeyenler Listesi Belli Oldu

Turkish Airlines Euroleague ve İspanya Liga Endesa‘nın iddialı takımlarından biri olan FC Barcelona‘da takımdan ayrılması istenen isimler netleşti.

Marca’nın haberine göre koç Saras’ın yönetime verdiği rapor doğrultusunda 3 isimle yolların ayrılmasına karar verildi ve oyuncuların menajerleri ile de görüşmelere başlandı.

Koç Saras’ın göreve gelmesiyle beraber sakatlıklar ve düşük performans Valencia’dan büyük umutlarla, 2 milyon Euro bonservis bedeli ödenerek transfer edilen Victor Claver‘i iyice gözden düşürdü. Hali hazırda 2022 yazına kadar kontratı olmasına rağmen anlaşılarak yolların ayrılması bekleniyor. 2.08 metre boyunda olan 32 yaşındaki İspanyol forvet, Euroleague’de 13 maçta ortalama 13 dakika süre alırken 2.5 sayı, 2.0 ribaund ve Endesa’da ise 11 maçta ortalama 14.8 dakika sahada kalırken 2.4 sayı, 3.2 ribaund ile katkı verebilmişti.

Performansından memnun olunmayan ve yolların ayrılması istenen bir diğer isim de Leo Westermann. Aslında koç Saras’ın bizzat istediği ve Zalgiris günlerinden yakından tanıdığı bir oyuncuydu Fransız guard ki Ocak ayında, sezon içinde transfer edildi ve 2022 yazına kadar kontrat yapıldı. Ama bugüne kadar verimsiz bir performans sergiledi, Litvanyalı koçun planlarında genç guard Bolmaro bile onun önündeydi hep. 28 yaşında olan 1.98 metre boyundaki Westermann bu sezon Euroleague’de 15 maça çıkarken 11.3 dakika süre alabilmiş, 2.7 sayı, 1.4 ribaund, 1.8 asist ile katkı verebilmişti. Endesa’da ise 13 maçta ortalama 14.5 dakika sahada kalmış, 3.0 sayı, 1.3 ribaund, 2.9 asist üretebilmişti.

2.00 metre boyunda olan 32 yaşındaki Adam Hanga, koç Saras’ın göreve gelmesiyle rotasyondaki yerini biraz kaybetti. 41 maçta 7 kere ilk beş başlayarak ortalama 15:53 dakika süre aldı Euroleague’de ve 4.6 sayı, 2.2 ribaund, 1.7 asist istatistikleri ile katkı verebilmişti. Aslında savunması ile ben koç Saras’ın sisteminde kendisine iyi bir yer bulacağını düşünüyordum. Ama hücumda dış şutlarda istikrarsız olması, ilerleyen yaşıyla da artık bacaklarının ağırlaşmış olmasıyla beraber rotasyonun iyice derinliklerine gerilemiş durumda. Kontratı devam ediyor olmasına rağmen Litvanyalı koç onu yeni sezon planlarında düşünmüyor.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …