Güncel Haberler

İDDİA: Bahçeşehir, Hunter ile Görüşüyor (Analiz)

ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Bahçeşehir Koleji, uzun rotasyonuna EuroCup patentli bir ismi eklemeye hazırlanıyor.

Totalbasket.gr’nin haberine göre geçtiğimiz sezon Virtus Bologna forması ile izlediğimiz ve Serie A şampiyonluğu yaşayan Vince Hunter ile görüşmeleri ilerletti, taraflar anlaşmaya yakınlar.

Transfer döneminin başında temsilcimiz Fenerbahçe ve Maccabi ile de adı geçiyıordu.

2.03 metre boyunda olan 1994 doğumlu Hunter, bu sezon EuroCup sahnesinde 21 maçta görev alırken hiç ilk beş başlamadı. Ortlama 17:09 dakika süre alırken 9.8 sayı, 4.6 ribaund, 1.4 asist, 1.1 top çalma, 13.5 verimlilik puanı istatistikleri ile katkı vermişt, takımının yarı finale kadar giden yolunda önemli rol oynamıştı.

Hunter, Top 16 bölümünün en değerli oyuncusu seçildiği gibi EuroCup 2020-21 sezonunda en iyi ikinci beşte de yer almıştı.

EDİTÖR YORUMU:

Hunter hakkındaki detaylı analizimi sizlerle daha önce BURADA paylaşmıştım.

Bahçeşehir gelecek sezon Avrupa kupalarında yer almayacak olmasına rağmen koç Ernak yönetiminde iddialı bir kadro kuruyor. Henüz resmi olarak açıklanmasa da Hall, Smith, Bentil gibi isimlerle anlaşmak üzereler. Bu transferlere baktığımızda da Hunter hamlesinin doğru bir parça olacağını söyleyebiliriz. Pota altında atletizm ve enerjisi ile ribaundlara artı ikili oyun savunmasına katkı verebilecek bir isim olduğu gibi, Smith ve Bentil gibi skorer isimler onun hücumdaki açıklarını kapatacaklardır. İyi bir bitirici olarak ikili oyunlarda Bentil’in duş şut tehditi ile 4 dışarıda oynaması beklenen Bahçeşehir’e pota altından iyi bir skor katkısı verebilir.

EuroCup seviyesinde Bologna gibi elinde Teodisic, Weems, Belinelli silahları bulunan takımda çok önemli bir tamamlayıcı olmuştu. Bahçeşehir’de de Hall, Smith, Bentil transferleri ile birlikte yapılırsa doğru bir parça olacağını, takımı ribaundlar, atletizm ve savunma konusunda tamamlayabileceğini düşünüyorum.

https://youtu.be/PpZTlFVomOQ

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Sarıca, Bodrum Galibiyeti Sonrası Konuştu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka, Muğla’da konuk olduğu Çağdaş Bodrum Spor karşısında çok zorlandı …