Güncel Haberler

RESMİ: Daçka, Berke ile Anlaştı

Gelecek sezon ülkemizi FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde temsil edecek olan ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Darüşşafaka Tekfen, yerli rotasyonuna genç bir uzun takviyesi yaptı.

Geride bıraktığımız sezon Galatasaray forması ile izlemiş olduğumuz Ragıp Berke Atar’ı kadrolarına kattıklarını açıkladılar.

2.10 metre boyunda olan 1999 doğumlu genç uzun, geride bıraktığımız sezon çıktığı 15 BSL maçında ortalama 8.3 dakika süre alırken 2.0 sayı, 1.9 ribaund istatistikleri ile katkı verebilmişti.

Berke hakkındaki mini değerlendirmemi daha önce sizler için BURADA yapmıştım.

Kulüp transferi şu şekilde duyurdu:

Basketbola Bandırma altyapısında başlayan 21 yaşındaki pivot Ragıp Berke Atar’ı yeşil siyahlı renklerimize bağlayan anlaşmaya vardık. Profesyonel kariyerinin ilk 5 sezonunu Banvit Spor Kulübü’nün bünyesinde geçirdikten sonra Makedonya Süper Ligi’nde yarım sezon forma giyen Berke, geçtiğimiz sezonu ise Galatasaray’da tamamladı. 2.11 boyundaki yeni transferimiz geçtiğimiz sezon ING Basketbol Süper Ligi’nde ve FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde toplam 18 maça çıktı. Saha içinden %62.3 gibi yüksek bir yüzdeyle oynayan oyuncumuz aynı zamanda 4.4 sayı ve 1.7 ribaund ortalamalarıyla oynadı. Berke’ye yeşil-siyah formamızla başarılı ve sağlıklı bir sezon dileriz!

Darüşşafaka Spor Kulübü

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …