Güncel Haberler

Daçka, Berke ile Prensipte Anlaştı

Gelecek sezon da ülkemizi FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde temsil edecek olan ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Darüşşafaka Tekfen, yerli rotasyonuna takviye yapmak üzere.

Basketfaul’ün haberine göre sezonu Galatasaray’da tamamlayan Ragıp Berke Atar ile 1+1 yıllık kontrat konusunda anlaştılar, yakın zamanda resmi açıklama gelebilir.

2.10 metre boyunda olan 1999 doğumlu genç uzun, geride bıraktığımız sezon çıktığı 15 BSL maçında ortalama 8.3 dakika süre alırken 2.0 sayı, 1.9 ribaund istatistikleri ile katkı verebilmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Banvit alt yapısından yetişten, alt yapı milli takımlarında ses getiren performanslara imza atsa da A takım seviyesinde Banvit’ten ayrılarak Makedonya’nın MZT Skopje takımına giderek gereksiz bir hamle yapan Berke, beklediğini alamamıştı. Bu sezon için Galatasaray ile anlaşmış ama burada da farklı koçlarla çalışmasına rağmen hiç birinin gözüne girememiş, sezon içerisinde geçirdiği sakatlık da onu olumsuz etkilemişti. Umarız bu sezon Daçka’da gelişimini ivmelendirerek A takım seviyesinde süre alabilecek seviyelere kendisini taşıyabilir. Bu son şansı da iyi değerlendiremezse artık kendisine TBL’de kontrat araması gerekecek.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …