Güncel Haberler

Maccabi, Nedovic’in Durumunu Takip Ediyor (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘in A lisanslı kurucu takımlarından biri olan Maccabi Tel Aviv, guard rotasyonuna skorer bir isim eklemek istiyor.

Dorsey takımdan ayrılacağına kesin gözüyle bakıldığı için 2 numaraya bir takviye yapmak istiyorlar ve bu yönde durumunu takip ettikleri isimlerden biri de Panathinaikos ile geleceği henüz netleşmemiş olan Nemanja Nedovic.

1.92 metre boyunda olan 30 yaşındaki combo guard Euroleague sahnesinde bu sezon 25 maçtan 13 tanesinde ilk beş başlarken ortalama 26:05 dakika sahada kalmış, 16.0 sayı, %37.0 3sayı, 1.9 ribaund, 3.7 asist, 14.9 verimlilik puanı istatistikleri ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Sırp guard, sağlıklı kalabildiği yıllarda bizlere ne kadar önemli bir skor opsiyonu olduğunu gösterdi kariyeri boyunca ki kötü geçen Milano döneminin ardından Panathinaikos’da adeta kendisini buldu. Özetle ona verilen bu yeni fırsatı iyi değerlendirdi. Müthiş top tekniği, mesafe tanımayan yüzdeli üçlükleri ve etkili birebirleri ile takıma değer kattı, hücumda takıma liderlik etti. Zaman zaman bencil olduğu için takıma zarar verse de bu sezon ikili oyunları daha iyi organize eden gerektiğinde Mitoglou ve Papagiannis gibi uzunları da besleyen bir guarddı.

Ancak savunmada yumuşak olduğunu bir kez daha gördük ve bunun onun Euroleague sahnesindeki sürekliliğini ciddi anlamda etkiledi. Evet kritik anlarda el yakan topları kaldırıp atan, isabeti de bulan bir oyuncu, ritmini bulduğunda alev alıyor ve onu durdurmak gerçekten çok zor oluyor. Ama artık tecrübeli bir oyuncu olmasına rağmen halen pas-şut tercihlerinde hata yapabilen, takıma zarar verebilen bir oyuncu. Ayrıca savunmada da size maç kaybettirecek hatalar yapabilen, oyunun bu alanındaki isteği ve konsantrasyonu düşük bir silah.

Bu sezon sakatlıklar anlamında daha iyi iş çıkardı diyebiliriz ama sezonun en kritik bölümünde, takımı play-off yarışının içindeyken, 25. haftadan sonra 33. haftaya kadar forma giyemedi calf sakatlığı nedeniyle. Ardından da covid nedeniyle karantina süreci ve rehabilitasyon dönemleri olduğu için aslında formda ve iyi başladığı sezonu yine kötü bitirdi.

Dorsey’i büyük olasılıkla NBA ya da Olympiakos’a kaptıracak olan Maccabi’nin skorer pozisyonu için bir arayışta olduğunu biliyoruz ama hali hazırda takımda Wilbekin varken ona benzer özellikleri bulunan, topla oynamayı seven ve skorer özelliklerini daha çok dribbling üstü atışlarla bulan ikinci bir ismin daha takıma katılması ne kadar doğru emin değilim. Eğer amaç Wilbekin ile Nedovic’in sürelerini paylaşmaksa sorun yok ama bu iki ismin aynı anda sahada olup verimli olabileceklerini pek düşünemiyorum…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …