Güncel Haberler

İDDİA: Tofaş, Afyon’un Meksikalı Skoreri ile Anlaşmak Üzere! (Analiz)

Gelecek sezon ülkemizi FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde temsil edecek ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden biri olan Tofaş, kadrosunu tanıdık bir isimle güçlendirecek.

Geride bıraktığımız sezon HDI Sigorta Afyon Belediyespor forması ile izlediğimiz Francisco Cruz ile Totalbasket.gr’nin haberine göre anlaşmak üzereler.

1.91 metre boyunda olan 31 yaşında olan Pako lakaplı Meksikalı skorer geçtiğimiz sezon BSL’de 25 maçta ortalama 34.0 dakika süre alırken 19.6 sayı, %43.8 3sayı, 3.8 ribaund, 5.5 asist, 1.2 top çalma, 14.6 verimlilik istatistikleri ile dikkat çekici performanslara imza atmış Basketservisi tarafından sezonun en iyi yabancı beşine seçilmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Cruz etkili şutları ile bilinen bir guard olsa da son yıllarda komple bir skorer olma yolunda da önemli adımlar attı diyebiliriz ki Rytas önces Fuenlabrada forması ile Liga Endesa sahnesinde de iyi bir skorer olarak kendisini kanıtlamayı başarmıştı. Afyon forması ile de BSL sahnesinde kendisini bir kez daha gösterdi. Atletik ya da süratli bir oyuncu değil belki ama basketbol IQ’su yüksek bir isim ve penetre şut pas tercihlerini iyi kullanan bir guard. Hatta tepe ikili oyunlarınında hem bitirici hem de organizatör olarak katkı verebiliyor. Savunma konusunda vasat bir isim olsa da takımını zayıf halka olarak yanlız bırakacak kadar da kötü değil. Oyunun bu alanında da çalışkan bir isim ve artan tecrübesi artı pozisyon bilgisi ile birebirde olmasa da takım savunmasında rotasyonları kaçırmayan, rotasyonlara destek olan bir guard.

Afyon tecrübesinden ve hücumdaki yeteneklerinden çpk iyi faydalandı ki yüksek tempoda etkisini daha fazla gösterdi. Bunun dışında yarı sahada hem organizasyon konusunda Wright’a destek oldu hem de dribbling üstü etkili birebirleri ile koç Sevim’in en önemli skor opsiyonu oldu tartışmasız.

Meksikalı guardın Afyon öncesi Fuenlabrada ile Endesa ve Rytas ile de Avrupa kupası tecrübeleri var. Bu nedenle Tofaş‘ın BCL macerasında tecrübesi ve skorer oyunu ile çok faydalı olabilecek bir isim ki zaten BSL’de ne kadar etkili ve istikrarlı bir skorer olduğunu net olarak göstermişti geride bıraktığımız sezon. Koç Demir’in yüksek tempo odaklı sisteminde skorer oyununu devam ettireceğini, verimliliğinin yine yüksek olacağını düşünüyorum.

https://www.youtube.com/watch?v=MS5S3oZFnr4&t=955s

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …