Güncel Haberler

Genç Yıldız Alperen, Elemeler Öncesi Değerlendirmelerde Bulundu

2020 Tokyo Olimpiyatları‘na bilet almak için eleme maçlarında mücadele edecek olan A Milli Takımımız‘ın kadrosunda yer alacak genç yıldızımız Alperen Şengün, NTV Spor’a özel bir röportaj verdi.

Beşiktaş Icrypex forması ile parmak ıssırtan bir sezonu geride bırakarak tüm alkışları toplayan ve 2021 NBA Draftı’na katılacak olan Şengün, 29 Haziran – 4 Temmuz tarihleri arasında oynanacak eleme maçları öncesi milli takımın son durumunu ve Olimpiyatı biletini kapma ihtimalini değerlendirdi.

İlk olarak milli takımın Olimpiyat Elemeleri için gerçekleştirdiği hazırlık dönemi hakkında konuşan Alperen, “Biz play-off’tan dolayı kampa 5-6 gün daha geç katıldık. Yaklaşık 20-25 gündür çalışıyoruz. Çok sıkı, tempolu çalışıyoruz. Amerika’dan oyuncularımız da kadroya katıldı. NBA’den belki birkaç kişi daha gelebilir diye biliyoruz. O zaman tam kadro olacağız. Ayın 24’ünde Kanada’ya uçacağız. İyi bir hazırlık süreci geçirdik. Her ne kadar biri iyi, biri kötü geçse de 2 hazırlık maçı oynadık. Şimdi Kanada’ya konsantreyiz. Orada 5 günlük bir hazırlık dönemimiz olacak. Şu anda tam konsantre oradayız.” ifadelerini kullandı.

Daha sonra millilerin Rusya ile oynadığı hazırlık maçlarını değerlendiren genç yıldız, “Ben çok iyi ve genç bir takım olduğumuzu düşünüyorum. Her pozisyonda çok iyi oyuncularımız var. Herkes birbirine güveniyor. Belki takıma birkaç ekleme daha olacak, o zaman tam takım olacağız. İlk maç bizim için daha iyi geçti. İstediklerimizi sahaya yansıtabildik. İkinci maçta biraz daha tutuktuk. Herkesin kötü günüydü diyebilirim. Biraz şanssız bir gündü. Umarım Kanada’da böyle olmaz. Orada her maç elimizden geleni yapacağız. 4 maçın 4’ünü de kazanmak istiyoruz.” açıklamalarını yaptı.

Olimpiyat Elemeleri’nde milli takımımızın karşılaşacağı takımlar hakkındaki düşüncelerini de paylaşan Alperen, “Olimpiyat Elemeleri olduğu için bizi zor maçlar bekliyor. Oraya full konsatreyiz. Çekya ve Uruguay iyi takımlar. Daha sonra Kanada veya Yunanistan ile oynayacağız. Kanada’nın evinde oynayacağız. Her ne kadar pandemi sürecinde olsak da maçlar Kanada’da olacak. Onların biraz da olsa avantajı var. Biz iyi bir takımız, kendimize güveniyoruz. Oraya gidip elimizden gelen mücadeleyi vererek Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağız.” değerlendirmelerinde bulundu.

Genç bir kadroya sahip olmanın ve Türkiye tarihinde ilk kez Olimpiyatlara gitme ihtimalinin takım üzerinde baskı yaratıp yaratmadığı konusunda Alperen, “Herkesin üzerinde bir baskı tabii ki var. Sonuçta burası A Milli Takım. Bütün Türkiye bizi izliyor ve arkamızdalar. Takım olarak Olimpiyatlara katılacağımıza inanıyoruz. Çok iyi bir kadroya sahibiz. Belki de son yılların en iyi kadrosuyuz. Elimizden geleni yapacağız, ağabeylerimiz de genç olduğumuz için bize destek çıkıyorlar. Hem koçlar hem oyuncular tolerans gösteriyor ve arkamızdalar. Olimpiyatlara gideceğimize inanıyoruz. Takımın gençleri olarak elimizden geleni yapacağız. Umarım Olimpiyatlara ilk kez ismimizi yazdırırız.” sözlerini söyledi.

Son olarak takım içerisinde atmosferi de anlatan Alperen, “Buradaki atmosfer gayet iyi. Cedi ağabey ve Ömer ağabey de gelince çok güzel bir hava yakaladık. Sürekli gülüyoruz, eğleniyoruz. Her yerde beraberiz. Bazen beraber dışarı çıkıyoruz. Şu anda her şey yolunda gidiyor. Şu anda Kanada’ya hazırız, taraftarın arkamızda olduğunu biliyoruz. Umarım onlara güzel şeyler izleteceğiz. A Milli Takım için elimizden geleni yapacağız. Umarım güzel günler bizi bekliyor.” ifadelerini kullanarak sözlerini tamamladı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

FIBA Dünya Sıralaması: ABD Yeniden Zirvede ve Maalesef Türkiye İlk 20 Sıranın Dışında…

2023 Dünya Kupası’nın sona ermesinin ardından FIBA da Dünya Sıralaması’nı turnuvada alınan sonuçlara göre güncelledi. …