Güncel Haberler

BOMBA: Zenit, Pangos’un Yerini Dellavedova ile Doldurmak İstiyor! (Analiz)

Gelecek sezon özel davetiye ile yeniden Turkish Airlines Euroleague sahnesinde boy gösterecek olan ve transfer hamlelerini hızlı bir şekilde yapmaya başlayan Zenit, takımdan ayrılması artık kesinleşen Pangos’un yerini kimle dolduracağını buldu.

Rus haber ajansı Sport Express’e göre Zenit’in ilk düşündüğü isim Avrupa’ya dönmeye sıcak bakan, son olarak Cleveland Cavaliers forması ile izlediğimiz tecrübeli oyun kurucu Matthew Dellavedova.

Haberin detaylarında tarafların 1 yıllık kontrat konusunda anlaşmak üzere olduğu ve Avustralyalı guardın 1.5 milyon dolar kazanacağı belirtilmiş.

1.93 metre boyunda olan 30 yaşındaki Dellavedova, 2019 Dünya Kupası’nda Avustralya ile 8.9 sayı, 4.4 ribaund, 6.3 asist istatistiklerine imza atarak gayet iyi bir görüntü vermişti. Am sakatlıkların da etkisiyle bu sezon Cavs ile sadece 13 maça çıkabilmiş, ortalama 17.3 dakika süre alırken 2.8 sayı, 1.8 ribaund istatistikleri ile katkı verebilmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Dellavedova ilerleyen yaşıyla beraber zaten NBA için sınırlı olan çabukluk ve atletizm gibi özelliklerini iyice kaybetmişti. Bu da sürelerinin ve rolünün oldukça azalmasına neden oldu. Ancak halen Avrupa sahnesi için önemli artılara sahip olan bir oyun kurucu. Öncelikle dış şut tehditi ile halen skor üretimine katkı verebiliyor. Diğer taraftan basketbol IQ’su ve saha görüşü yüksek bir guard, ikili oyun bilgisi de iyi, Euroleague sahnesi için bu artılar çok önemli bir oyun kurucu için. Güçlü fiziği ile halen çembere gitme konusunda başarılı eskisi kadar delici olmasa da. Teması alıp çizgiye gidebiliyor ve buradan da yüksek yüzdeli bir üretime sahip. Diğer taraftan işin savunma tarafında halen önemli artıları var. Güçlü fiziği ile kolay geçilmeyen, topa baskı yaparak rakipleri bezdirebilen, tepe ikili oyunlarında da perdemelere yenilmeyen, pozisyonunu kaybetmemek için agresif oynayan bir guard.

Dribbling’i yüksek yaptığı için zaman zaman top kayıplarına neden olabiliyor. Fiziksel olarak bir guard için iyi durumda ama kolları kısa boyuna göre. Bu da pas araları ve topa baskı konusunda onu zaman zaman sınırlıyor. Çembere gitmeyi seviyor, aslında fiziği de güçlü ama trafik içinde temas aldığınıda dengesini korumakta problem yaşayabiliyor, bu da bitirişlerde yüzdesini düşürüyor. Savunmada agresif ve çalışkan bir isim ancak yanal çabukluğu üst seviyede değil, rakibine alan verip ivmelenme ve yön değiştirme şansı verdiğinde kolay geçilebiliyor.

Dellavedova, son yıllarda NBA seviyesinde oldukça sıradan bir rotasyon oyuncusuna dönüştü ve oyunun iki alanında da bir çok artısı olmasına rağmen hiç birinde elit seviyede olmadığı için onun Euroleague sahnesinde de bir yıldız olmasını beklemek biraz mantıksız olur. Ama çift yönlü bir guard olması, önceliğinin pas ve takım oyunu olması, savunmada gayretli olması onu koç Pascual’ın sisteminde uyumlu bir parça yapacaktır. Eğer dış şutlar başta olmak üzere hücum performansı açısından yeniden özgüvenini kazanabilirse Euroleague seviyesinde her maçı çift hanelerle tamamlayabilecek potansiyele de sahip olduğunu belirtelim.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …