Güncel Haberler

Analiz: Daçka’nın İlk Yabancısı Finlandiya Ligi’nden!

Gelecek sezon ülkemizi FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde temsil edecek olan ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden biri olan Darüşşafaka Tekfen ilk yabancı transferini Finlandiya Ligi’nden yaptı.

Basketfaul’ün haberine göre sezonu Finlandiya Ligi ekiplerinden Lahti‘de geçiren Wayne McCullough ile anlaşmaya vardılar, yakın zamanda da resmi açıklamanın yapılması bekleniyor.

1.95 metre boyunda olan 27 yaşındaki kanat oyuncusu, 25 maçta ortalama 28.3 dakika süre alırken 17.8 sayı, %38.3 3sayı, 6.4 ribaund, 3.8 asist, 1.4 top çalma, 19.5 verimlilik puanı istatistikleri ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Hem 2 numarada hem de 3 numarada görev alabilen Kanadalı kanat oyuncusu, dış şutları ile öne çıkan bir isim. Gerek dribbling üstü gerekse ceza üçlüklerinde takımına yüksek yüzdelerle katkı sağlayabiliyor. Çabuk ve düzgün bir mekaniği var. Elit bir atlet değil ve ilk adımı da çabuk değil ama güçlü fizğini kullanarak rakibini yanına alarak da potaya atak edebiliyor ve temasa rağmen pozisyonları bitirmekte başarılı bir isim. Şut tehditini fakeler ile bitleştirince kendisin daha rahat koridor buluyor, oyunu iyi okuyan akıllı bir şutör. Ayrıca penetreler esnasında potaya gitme konusunda ısrarcı değil, orta mesafe şutları da iyi kullanıyor ki geriye adımlayarak kendisine pozisyon açabildiği gibi geriye çekilerek savunmasından uzaklaşarak bitirdiği pozisyonları da çokça görüyoruz. Açık alanda hem topla koşmayı ve potaya kadar gitmeyi hem de kanatlardan gelerek pozisyonları bitirmeyi seviyor. Bitiricilik tarafı etkili bir isim özetle ama bencil bir oyuncu değil kesinlikle, pas opsiyonlarını da değerlendirebilecek saha görüşüne sahip. Bir diğer önemli artısı da pozisyonuna göre iyi bir ribaundçu olması. Her iki pota altında da fiziksel temastan ve mücadeleden kaçmayan bir isim, atletik olmasa da ayaklarını yere sağlam basıp güçlü fiziği ile iyi pozisyon alıyor, sezgileri de kuvvetli.

Savunmada her ne kadar çalışkan ve iyi iyi niyetli bir isim olsa da özellikle atletizm ve yanal çabukluk anlamında Avrupa basketbolunda vasatın üstüne çıkması zor görünüyor. Bu da onu atletik ve delici guardları savunmada epey zorlayacaktır. Zekası ve güçlü fizği ile teması sağlayıp bu açığı kapatmaya çalışacaktır ama şimdiye kadar onu Avrupa’da daha üst liglerde görmemizin temel nedenlerinden birinin de bu olduğunu düşünüyorum. Sonuçta 27 yaşında bir oyuncu ve onu sadece Kanada ile Finlandiye liglerinde gördük. Zaten bir diğer önemli eksisi de bu olacak. Tecrübe anlamında çok eksik Avrupa sahnesi için. Elbette birebir aynı değiller ama tarzlarını Afyon’daki Macura’ya da Bahçeşehir’deki Aldridge’e benzetiyorum biraz.

Daçka bu sezonki yapılanmada kanat rotasyonunda şutör bir ismi tercih ediyor ki aslına bakarsanız geçen sezon bu alanda zorlandıkları da bir gerçekti. Evet Andrews 1 ve 2 numaradan dış şut katkısı sağlıyordu ama ne Gulley ne de Bufford’dan bu anlamda fayda alamamışlardı. McCullough’un bu alanda boşluğu dolduracağından eminim. Bakalım adaptasyon süreci ne kadar sürecek.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …