Güncel Haberler

RESMİ: Anadolu Efes, Genç Forvet Yiğitcan ile Kontrat Yeniledi

2020-21 sezonunu hem Turkish Airlines Euroleague hem de ING Basketbol Süper Ligi‘nde şampiyon olarak tamamlayan Anadolu Efes, iç transferde çalışmalara devam ediyor.

Anadolu Efes son olarak takımın altyapısından yetişmiş olan ve 2017-18 sezonundan bu yana A takım formasını giyen Yiğitcan Saybir ile 1 yıllık kontrat yenilediğini açıkladı.

2.01 metre boyunda olan 22 yaşındaki uzun forvet bu sezon BSL sahnesinde 33 maçta görev alırken ortalama 11:35 dakika sahada kaldı ve 4.6 sayı, 2.1 ribaund istatistikleri ile katkı verebildi. Euroleague sahnesidne ise sadece 2 maçta şans bulabilmişti.

Solak forvet her geçen gün dış şutlarını geliştiriyor ve ribaundlardaki etkinliği artı açık alanda takıma getirdiği mobilite ile takıma faydalı olmaya başladı. Kontratın 1 yıllık olması koç Ataman ve Efes’in onun gelişimine bir sezon daha fırsat vermesi adına düşünülmüş. Çünkü bu sezon da en azından BSL maçlarında koç Ataman’ın güvenini kazanıp rotasyona daha sağlam şekilde girecek noktaya gelemezse kendisini ıspatlaması için kariyerine farklı bir takımda devam etmesi gerekecek, artık 23 yaşına geliyor ve genç oyuncu statüsünden çıktı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Sarıca, Bodrum Galibiyeti Sonrası Konuştu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka, Muğla’da konuk olduğu Çağdaş Bodrum Spor karşısında çok zorlandı …