Güncel Haberler

İDDİA: Williams ile Koç Radonjic Yeniden Buluşabilir (Analiz)

Gelecek sezon Adriyatik Ligi şampiyonu olarak yeniden Turkish Airlines Euroleague‘de boy gösterecek olan Kızıl Yıldız, kadrosunu güçlendirmek için çalışmalara başladı.

Totalbasket.gr’nin haberine göre 2018-19 sezonunda Bayern çatısı altında gerçekleşen koç Radonjic ile Derrick Williams birlikteliği gelecek sezon Kızıl Yıldız’da tekrar gerçekleşebilir. Bildiğiniz gibi Williams geçtiğimiz haftalarda Valencia tarafından serbest bırakılmıştı.

30 yaşında olan Williams bu sezon Euroleague sahnesinde 34 maçta görev alırken ortalama 9.0 sayı, 3.1 ribaund, 1.1 asist ve Endesa’da ise 39 maçta 6.6 sayı, 2.3 ribaund ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Bir önceki sezon Fenerbahçe’de geçirdiği hayal kırıklıkları ile dolu sezonun ardından Valencia ona yeni bir şans vermişti. Ama açıkçası koç Ponsornau ve Yarasalar’ın da güvenini boşa çıkardı ve bir kez daha beklentilerin altında kaldığı vasat bir sezonu geride bırakt, iyi başladığı sezonun ikinci kısmında yok oldu adeta. Özellikle hücumda sahip olduğu potansiyelin çok altında kalan Williams için artık tehlikeli çanları çalmaya başladı. Gelecek sezon da, eğer Euroleague’de kontrat bulabilirse, bunu çok ama çok iyi değerlendirmek zorunda. Yoksa artık bu sahnede ona kimse güvenmeyecektir. Atletizmi, dış şut tehditi ve açık alandaki etkinliği ile hücumda her maç çift haneli skor katkısı vermesi beklenen Williams, savunmada ise zaman zaman problem yaşayabilen, enerjisinin hakkını verimliliğe çeviremeyen bir isim.

Kızıl Yıldız’da en büyük artısı koç Radonjic’in onu çok iyi tanıması ve Avrupa macerasına onunla beraber başlamış olması olacak kuşkusuz. Karadağlı koç onun eksilerini artılarını çok iyi biliyor ve nasıl faydalanacağı da tekrar çözecektir. Takım olarak savunma zaaflarını kapatabilirlerse ve tabiki hücumda ona özgüvenini yeniden kazandırabilirlerse önemli bir silah kazanmış olurlar.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …