Güncel Haberler

Monaco ve Kızıl Yıldız, Eddie ile İlgileniyorlar (Analiz)

Fenerbahçe Beko‘nun yollarını ayırdığı Jarell Eddie ile halen ilgilinen Turkish Airlines Euroleague takımları var.

Geçen yaz Fenerbahçe Beko tarafından büyük umutlarla transfer edilen Eddie, beklentileri karşılayamamış ve sarı lacivertliler de gelecek sezon için opsiyonunu kullanmayarak onunla yolları ayırmıştı.

Euroleague’in yeni takımlarından AS Monaco ve yeniden yapılanma sürecine giren Kızıl Yıldız ise onunla ilgileniyorlar, gelecek sezon onu yine Euroleague sahnesinde izleyebiliriz.

2.01 metre boyunda olan 29 yaşındaki Birleşik Amerikalı forvet, Euroleague sahnesinde 32 maçta ortalama 16:59 dakika sahada kalırken 5.9 sayı, %44.9 3sayı, 2.1 ribaund istatistikleri ile katkı verebilmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Eddie’nin çok iyi bir şutör olduğunu biliyoruz ama geçen sezon başında da belirttiğim gibi Euroleague sahnesi için heleki Fenerbahçe gibi play-off ve Final Four baskısı yüksek olan bir takım için hiç uygun değil. Kendi şutunu yaratmakta zorlanan, onun için özel setler hazırlanıp onu nasıl verimli kullanacağınız konusunda kafa patlatmanız gereken bir isim. Ayrıca savunmada ciddi zaafları var. Koç Kokoskov onu 3 numara denedi savunmada ciddi sıkıntı verdi, 4 numarada dış şutlarıyla fark yaratır ters eşleşme çıkarır dedi ama burada da fizikli uzunlara karşı içerde ikili oyun savunmasında ise adam değişimlerinde sorun yaşadı. Takım olarak onun savunmadaki zaaflarını kapatmaktan yorulunca da sürelerini iyice azalttılar, kenardan gelerek bir kaç şut atıp ritmini bulduysa ondan faydalandılar, ilk bir kaç şut kaçınca da neredeyse o maçta bir daha kullanmadılar bile.

Monaco’da koç Mitrovic’in savunmaya ne kadar önem verdiğini ayrıca guardlar üstüne bir sistem kurduğunu biliyoruz. Guardların fazla olması Eddie açısından faydalı olabilir, verimini arttırabilir. Topsuz koşuları, perde çıkışları ve ceza şutları ile değer katabilir. Savunmada sorun yaşayacağı kesin ama takım savunmasına önem veren Monaco’nun onun birebirdeki hatalarını tölere etme şansı daha yüksek. Ayrıca tarihinde ilk kez Euroleague oynayacak Monaco’nun üstünde bir baskı yok, Eddie’nin kafası rahat edecektir.

Kızıl Yıldız’da ise henüz takım tam olarak şekillenmedi. Özellikle Loyd’un gidişiyle takımda bir şutör, skorer eksiği var. Ama elbette Eddie o topla kendi skorunu yaratabilen, izolasyonda etkili skorer değil aradıkları. Kızıl Yıldız’ın yarı sahada oynadığı basketbol anlayışında ise doğru setler hazırlanırsa ceza atışları ile takıma faydalı olabilir. Ancak burada da savunmadaki zaafları dakikalarını sınırlandıracaktır.

https://www.youtube.com/watch?v=R37L-nx5Wj0

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Kızıl Yıldız, Studentski Engelini Zorla Geçti

Adriyatik Ligi çeyrek final serisi ilk maçında Kızıl Yıldız konuk ettiği Studentski Centar karşısında çok …