Güncel Haberler

RESMİ: Dallas’da Koç Carlisle’ye 13 Yıl Sonra Teşekkür Edildi!

Sadece Dallas Mavericks açısından değil aslında NBA açısından da önemli bir dönem kapanıyor diyebiliriz.

NBA tarihinin en başarılı ve istikrarlı koçlarından biri olan, 13 yıldır Dallas’ın başında olan Rick Carlisle görevinden resmi olarak ayrıldı.

Kulüp tarihinin en çok kazanan koçuna 13 harika sezon ve unutulmaz şampiyonluk için teşekkür edildi.

Tecrübeli koç ise ESPN’e yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullanmıştı:

Mark Cuban ile hafta boyunca gerçekleştirdiğim görüşmelerin ardından bugüne kendisine Dallas Mavericks‘teki koçluk görevime devam etmeyeceğimi bildirdim. Bu tamamen benim kararımdı. Ailem ve ben muhteşem bir şehirde 13 yıl boyunca harika insanlarla çalışma şansı yakaladık. Mark, Cynt, Donnie, Fin, Keith, Dirk, Kidd gibi oyuncularla ve yardımcılarla beraber çalışmak bir onurdu. Dallas her zaman evim olacak. Ancak koçluk kariyerimin sıradaki bölümü için heyecanlıyım.

ESPN & Eurohoops

2008 yılında Dallas’ın başına geçen Carlisle, 2011 yılında kulüp tarihinin ilk ve tek şampiyonluğuna taşımıştı takımı. Görevde kaldığı 13 sezondan bu yana takımını 8 kere play-off’lara taşıyan tecrübeli koç yönetimindeki Dallas, 2011 senesinde gelen şampiyonluktan bu yana ise hiç play-off serisi kazanamamıştı.

Kariyerinde daha önce Pistons ve Pacers’ı da çalıştıran Carlisle, 2001-02 seznunda Yılın Koçu seçilmişti.

Koçluk kariyerinde daha önce Detroit Pistons ve Indiana Pacers‘ı da çalıştıran Carlisle, 2002 senesinde Yılın Koçu ödülünü kazanmıştı.

Tecrübeli koçun Celtics, Blazers, Pelicans, Pacers, Wizards, Magic gibi takımlar için önemli adaylardan biri olabileceği kulislerde konuşulmaya başlandı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Cleveland, Dallas’ı Strus’un Son Saniye Basketiyle Geçti

NBA Doğu Konferansı ekibi Cleveland Cavaliers konuk ettiği Dallas Mavericks‘i Strus’un son saniyede orta sahadan …