Güncel Haberler

Koç Ene, Rusya Galibiyetinin Ardından Değerlendirmelerde Bulundu

2020 Tokyo Olimpiyatları’na katılabilmek için eleme grubunda mücadele edecek olan A Milli Takımımız, ilk hazırlık maçında Sinan Erdem’de konuk ettiği Rusya’yı 80-62 gibi net bir skorla yenmişti.

Karşılaşmanın ardından milli takımımızın başarılı koçu Orhun Ene açıklamalarda bulundu:

İlk hazırlık maçımızdı. Belki Mayıs’ın son haftasından beri geniş bir kadroyla çalışıyoruz ama bu kadroyla çok fazla bir arada oynayamadık. Şu anda ileriye dönük, gelecek hafta başlayacak olan Olimpiyat Elemeleri’ne göre tam istediğimiz ritmde değiliz. Skor o kadar önemli değil. Hatalarımız var, onları düzeltmemiz lazım. Gayretimiz güzel. Akıl ortaya koyduğumuz zaman hem kadromuzun derinliği hem de oyuncu kalitemiz bence çok iyi. Belki Rusya en iyi kadrosuyla değildi, onlar Olimpiyat Elemeleri’nde oynamayacak ama bu onların 4. hazırlık maçlarıydı. Bizden çok daha ilerdeydiler. Oyunun başında olmasa da sonrasında gösterdiğimiz reaksiyon çok iyi. Yarın ki maçı da bu şekilde oynayarak ondan sonra turnuvaya gideceğiz. Kolay bir turnuva değil, orada mazaret yok. Gruptan inşallah çıkarsak ondan sonra maç kaybetmemiz lazım. Onun için de daha iyi olmamız lazım. Bugün ileriye dönük olumlu konuşmak için güzel şeyler var fakat bunu devam ettirmek lazım. Daha ortaya çıkan hiçbir şey yok. Turnuvada bu performansı göstermek lazım.

NTV & Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

FIBA Dünya Sıralaması: ABD Yeniden Zirvede ve Maalesef Türkiye İlk 20 Sıranın Dışında…

2023 Dünya Kupası’nın sona ermesinin ardından FIBA da Dünya Sıralaması’nı turnuvada alınan sonuçlara göre güncelledi. …