Güncel Haberler

2021-22 Sezonunda Euroleague’de Mücadele Edecek 18 Takım Belli Oldu!

2021-22 sezonunda Turkish Airlines Euroleague‘de mücadele edecek 18 takım belli oldu.

Bildiğiniz üzere ligin kurucu takımları, yani lisansına sahip olan Anadolu Efes, Olimpia Milano, CSKA Moskova, FC Barcelona, Fenerbahçe Beko, TD Systems Baskonia, Maccabi Tel Aviv, Olympiakos, Panathinaikos, Real Madrid ve Zalgiris Kaunas zaten direkt olarak ligde mücadele ediyorlar.

Bu 11 takım dışında kalan 7 takım da netleşmiş oldu. FC Bayern Munich ve Asvel Villeurbanne uzun süreli özel bir anlaşmayla (ileride A lisansı alarak 11 kurucu takımın arasına eklenmeleri bekleniyor), Alba Berlin ise geçici lisansla yani B lisansı ile ligde mücadele edecekler. 7DAYS EuroCup finalistleri Unics Kazan ile AS Monaco da ligde mücadele edecekler ancak normal sezon sonunda play-off’a kalamazlarsa bir sonraki sezon için hakları alınacak otomatik olarak. Kalan 2 takım ise wild card (özel davetiye) ile belirlendi ve biri Adriyatik Ligi şampiyonu Kızıl Yıldız diğer ise bu sezon play-off’a kalma başarısı gösteren Zenit’e verildi.

İşte 2020-21 sezonunda Avrupa’nın zirvesinde mücadele edecek kulüpler (alfabetik sıraya göre):

  1. Alba Berlin
  2. Anadolu Efes
  3. AS Monaco
  4. Asvel Villeurbanne
  5. CSKA Moscow
  6. FC Barcelona
  7. FC Bayern Munich
  8. Fenerbahçe Beko
  9. Kızıl Yıldız
  10. Maccabi Tel Aviv
  11. Olimpia Milano
  12. Olympiacos
  13. Panathinaikos
  14. Real Madrid
  15. TD Systems Baskonia
  16. Unics Kazan
  17. Zalgiris Kaunas
  18. Zenit

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …