Güncel Haberler

Sırbistan’da MVP’den Kötü Haber Var!

NBA‘de 2020-21 sezonunun MVP’si seçilen Nikola Jokic‘den Sırbistan Milli Takımı‘na kötü haber var!

Sırp yılduz yaptığı yazılı açıklamalayla 2020 Tokyo Olimpiyatları için Belgrad’da oynanacak eleme maçlarında milli formayo giymeyeceğini ifade etti.

Joker açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

Büyük bir pişmanlıkla çok istememe rağmen yaz döneminde Sırbistan milli takımı formasını giymeyeceğimi açıklamak istiyorum. Geçirdiğim yoğun sezonun ardından vücudumu dinlendirmem gerekiyor. Takımımızın ben olmadan da çok iyi sonuçlar alacağına inanıyorum. Onları büyük bir keyifle takip edeceğim.

Eurohoops

Jokic çok yorucu bir sezonu geride bıraktı. 1 Ağustos 2020 tarihinden bu yana dinlenme fırsatı bulamayan yıldız uzun toplamda 109 maçta görev alırken ortalama 35 dakika sahada kaldı.

Raduljica’nın sakatlığının ardından Jokic’in de forma giyemeyecek olması koç Kokoskov’un 5 numara rotasyonunda elini iyice daraltmış durumda. Halihazırda aday kadroda sadece 3 pivot var; Filip Petrusev, Boban Marjanovic ve Nikola Milutinov ki CSKAlı uzun omzundaki sakatlığı tam olarak atlamadığı için Belgrad’daki eleme maçlarında forma giyemeyecek. Ayrıca genç isimler Smailagic ve Pokusevski de bu yaz için aflarını istediler milli takımdan.

Diğer taraftan kısa rotasyonundaki sakatlıklar da can sıkıyor. 25 kişilik aday kadroda yer alıyor olsalar da Nemanja Nedovic, Marko Guduric ve Ognjen Jaramaz da sakatlıkları nedeniyle eleme maçlarında forma giyemeyecekler.

Bildiğiniz üzere Sırbistan, Belgrad’da ev sahibi olacağı 29 Haziran – 4 Temmuz tarihleri arasında oynanacak eleme gruplarında İtalya, Porto Riko, Dominik, Senegal ve Filipinler’in arasından sıyrılarak Olimpiyat bileti kapabilmek için mücadelede edecek.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Boston, Miami’de Yine Kazandı

NBA Doğu Konferansı çeyrek final serisi 4. maçında Boston Celtics konuk olduğu Miami Heat‘i 88-102 …