Güncel Haberler

İDDİA: Barça, Higgins’den İndirim İstedi ve Milano Devreye Girmeye Hazır!

Turkish Airlines Euroleague finalisti FC Barcelona, takımın yıldız skoreri Cory Higgins‘i takımda tutmak istiyor.

İspanyol radyosu Cadena Ser’e göre Katalan ekibi Higgins’e 3 yıllık yeni bir kontrat önerdi ama maaşında da %10 indirime gitmesini istedi. Bu gelişmelerin ardından da Higgins’in takımdan ayrılmak isteyeceği ve Olimpia Milano‘nun pusuda beklendiği belirtildi.

1.95 metre boyunda olan 32 yaşındaki kanat oyuncusu, bu sezon takımını Euroleague sahnesinde finale taşıyan önemli isimlerden biriydi ve 39 maçta süre alarak tamamında ilk beş başladı, ortalama 26:35 dakika sahada kaldı, 13.1 sayı, %37.1 3sayı, 2.2 ribaund, 2.4 asist, 1.1 top çalma, 13.8 verimlilik puanı istatistikleri ile mücadele etti. Higgins takımının Liga Endesa şampionluğuna uzanan yolda ise 33 maçta ortalama 22.4 dakika sahada kalırken 10.5 sayı, %35.4 3sayı, 2.2 ribaund, 2.5 asist, 1.2 top çalma istatistikleri ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Gerek CSKA Moskova gerekse Barça’da ortaya koyduğu istikrarlı performansla tam bir winner oyuncu olduğunu kanıtladı Higgins. Onu son yıllarda Euroleague’in elite skroreleri arasına koyabiliriz rahatlıkla. Gerek süratli ve delici penetreleri gerekse yüzdeli üçlükleri ile hem dribbling üstü hem de ceza atışlarında silahları var. Ayrıca perde çıkışlarında yakala-at şutlarında ve orta mesafeden bulduğu kritik şutlarla da takımına skor katkısı verebilen, çok yönlü bir skorer. Ribaundlar ve asistler gibi oyununun diğer alanlarına da değerli katkılar veren Higgins, penetre ettiği pozisyonlarda bolca temas alan ve çizgiden de yüksek yüzdeyle oynayan bir isim, serbest atışlar da skorer oyununun bir parçası.

Savunmada da rakibin en önemli skorerinin başına verebileceğiniz, rahatlıkla güvenebileceğiniz bir oyuncu. Güçlü fiziği, atletizmi ve çabukluğu ile oyunun bu alanında da çok faydalı bir isim. Onun için rahatlıkla çift yönlü bir oyuncu ibaresini kullanabiliriz.

Milano, Punter’e henüz bir kontrat uzatma teklifi iletmesi ve yolların ayrılması bekleniyor. 2 numarada oluşan skorer boşluğunu da Higgins ile doldurmak istemeleri gayet normal ki Rodriguez, Higgins, Shields’dan oluşabilecek potansiyel bir arka alan gerçekten çok yakar. Transfer gerçekleşirse CSKA ve Barça’dan sonra Milano’da da şampiyonluk sevinci yaşaması şaşırtıcı olmaz. Barça’dan ayrılması gündeme gelirse temsilcilerimizin kesinlikle kaçırmaması gerektiğini, Milano’ya hemen rakip olmaları gerektiğini düşünüyorum.

https://www.youtube.com/watch?v=6eZ4pSbEroY

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …