Güncel Haberler

Gasol, Son Kez mi Barça Forması Giyecek?

İspanya Liga Endesa final serisi ilk maçında ezeli rakibi Real Madrid’i deplasmanda deviren FC Barcelona artık şampiyonluğa sadece 1 galibiyet uzaklıkta.

Katalan ekibinin 40 yaşındaki veteran yıldızı Pau Gasol, kendisinin 3. ve takımının 19. şampiyonluğu için 2. maçta da sahada savaşacak.

Sakatlık ve sonrasında devam eden rehabilitasyon dönemini iyi atlatan tecrübeli yıldız Barça ile tekrar kendini buldu geçtiğimiz ayla beraber.

Final serisinin 2 maçı öncesi açıklamalarda bulunan Gasol önemli ifadeler kullandı:

Bu benim son maçım olabilir. Bunun üzerine yıllardır düşünüyorum. Sakatlıklar sebebiyle son maçımı oynamış olabileceğimi düşündüğüm çok zaman olmuştu.

Eurohoops

Bu sezon Turkish Airlines Euroleague’de 7 maçta görev alırken 4.6 sayı, 2.4 ribaund istatistikleri ile katkı vermiş, takımının önce Final Four sonra da finale çıkmasına destek olmuştu. Liga Endesa’da ise 10.3 sayı, 4.9 ribaund, 1.2 asist istatistikleri ile takımının finale yükselmesine önemli katkılar vermişti.

Kariyerinde sakatlıklar nedeniyle parkelerden uzun sürelerde yer alamayan Gasol kalan aktif günlerinin tadını çıkarmak istediğini “Her maçıma son maçımmış gibi yaklaşmaya çalışıyorum” ifadeler ile dile getirdi:

Barça’nın yıldızı Mirotic de Gasol’un geldikten sonra takıma kattıkları ile ilgili şu açıklamaları yaptı:

O bir takım arkadaşından çok daha fazlası. Herkes bunu biliyor. O benim için bir kardeşten farksız. Onun maçlarda nasıl oynadığını ve eğlendiğini görmek gerçekten inanılmaz. Bize hem sahada hem de saha dışında çok yardımcı oluyor. Çok kilit bir dönemde takıma katıldı.

Eurohoops
https://www.youtube.com/watch?v=pwLx5qMyoyw

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …