Güncel Haberler

Phoenix, Denver’ı Süpürdü (Jokic atıldı)

NBA Batı Konferansı yarı final serisi 4. maçında Phoenix Suns konuk olduğu Denver Nuggets‘ı 125-118’lik skorla geçerek seriyi 4-0 ile süpürdü ve adını konferans finaline yazdıran ilk ekip oldu.

Suns, konferans finalinde Utah – Clippers eşleşmesinin galibi ile karşılaşacak.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Suns’da Chris Paul 37 sayı, 3 ribaund, 7 asist ile yıldızlaşırken, Devin Booker 34 sayı, 11 ribaund, 4 asist, Mikal Bridges 14 sayı, 6 ribaund, 2 asist ve DeAndre Ayton 12 sayı, 7 ribaund ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Nuggets cephesinde ise Will Barton 25 sayı, 3-9 3sayı, 5 ribaund, 2 asist, 2 top çalma, Michael Porter 20 sayı, 4 ribaund, 3 top çalma ve Monte Morris 19 sayı, 6 asist ile öne çıkan isimler oldular. MVP Nikola Jokic atılmadan önce 28 dakika süre alırken 22 sayı, 11 ribaund, 4 asist ile etkili oldu.

Jokic, Payne’in elindeki topa sert bir müdahele yaparken toptan önce de rakibinin burnuna bir darbe vurdu. Hakemler de pozisyonu yeniden izleyince bunun Flagrant 2 kapsamında bir faul olduğuna karar verdiler ve yıldız uzunu oyundan attılar. Bu sert faul sonrası Booker da Jokic’in üstüne yürüyünce teknik faul almıştı. Jokic de karara itiraz etmedi, hatta soyunma odasına giderken de Payne’den özür diledi.

https://www.youtube.com/watch?v=m4ANtGhiUE8

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Denver, Pelicans Karşısında Terlemedi (Jokic’den 108. triple-double)

NBA Batı Konferansı mücadelesinde Denver Nuggets konuk ettiği New Orleans Pelicans karşısında zorlanmadan 116-134’lük skorla …