Güncel Haberler

İDDİA: Moerman, Barcelona’ya Geri mi Dönüyor?

2020-21 sezonunu hem Turkish Airlines Euroleague hem de ING Basketbol Süper Ligi’nde şampiyon olarak tamamlayan Anadolu Efes‘de yaprak dökümü başladı.

Sezonun flaş isimlerinden Sertaç Şanlı, gelecek hafta FC Barcelona ile imzalayacak bildiğiniz üzere ve yeni takımına yanlız gitmeyebileceğine yer verilmiş Fransız BeBasket sitesinin haberinde.

Habere göre Katalan ekibi daha önce 2017-18 sezonunda kulübün formasını terletmiş olan ve bu yaz kontratı sona erecek olan Fransız forvet Adrien Moerman ile ilgileniyor.

2.02 metre boyunda olan 32 yaşındaki tecrübeli uzun forvet, bu sezon Euroleague sahnesinde 41 maçta görev alıp 22 tanesinde ilk beş başlarken ortalama 20:30 dakika sahada kalmış ve 6.4 sayı, %34.3 3sayı, 4.6 ribaund, 1.1 asist, 8.5 verimlilik puanı istatistikleri ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Öncelikle koç Ataman’ın sisteminde şutör 4 numaraların ne kadar önemli olduğunu biliyoruz ki Moerman da bu sistemde kendisini geliştirmiş, farklı seviyeye çıkmış isimlerden birisiydi kuşkusuz son 2 sezonda. Bu nedenle de tecrübeli koçun onu takımda tutmak istediğini, yönetimin de kendisiyle görüşmelere devam ettiğini belirtelim öncelikli olarak.

Sonrasında gelelim bu transfer gerçekleşirse koç Saras’ın sisteminde neler yapar ona bir bakalım. Öncelikle Efes’in aksine daha savunma odaklı ve daha düşük tempoda oynayan bir takım Barça. Bu da uzun oyuncuların ikili oyunlar ya da alçak post etkinliği ile üretim yapabileceği, onlara pozisyon hazırlanan bir ortam yaratıyor. Ama tabi Moerman’ın çok sevdiği açık saha koşuları ya da geçiş üçlüklerini burada pek bulamayacağını söylemek yanlış olmaz. Bununla beraber son dönemde alçak post silahlarını arttırdı ve kariyeri boyunca her zaman fiziksel temastan kaçmadan oynayan, savaşçı, ribaundçu bir oyuncuydu. Zaten bu artıları onu koç Saras’ın sisteminde değerli yapacaktır. Ayrıca yüksek yüzdeli dış şutlarıyla da bu sezon Barça’nın hücumlarda aradığı o derinliği, çeşitliliği arttıracaktır.

İlginçtir koç Saras’ın elinde aslında Moerman’a birçok özelliğiyle benzeyen hatta ondan daha iyi bir fiziğe sahip olan Oriola gibi bir silahı da var. Ama gerek sakatlıklar gerekse onun performansından memnun olmamasından dolayı tam randıman alamadı. Ayrıca Smits de işin mücadele ve ribaundlar tarafında gayet iyi bir isim. Özetle bu iki isim takımda kalacaksa Moerman transferi bana mantıklı gelmiyor. Efes’deki zaman zaman ana rotasyon zaman zaman ikinci forvet rolünü bırakıp Barça’daki bu zorlu forma savaşına girmeyi tercih etmesi pek doğru bir seçenek değil 32 yaşındaki bir oyuncu için.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …