Güncel Haberler

Panathinaikos, McGee ile İlgileniyor

Yeni sezon öncesi guard rotasyonuna takviye yapmak isteyen Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden Panathinaikos‘un listesindeki isimler belli olmaya başladı.

Bu sezon Hapoel Holon formasıyla FIBA Şampiyonlar Ligi sahnesinde iyi işlere imza atarak adını yeniden duyuran eski Afyonlu Tyrus McGee, Yeşiller’in listesinde yer alan isimlerden biri.

1.88 metre boyunda olan 30 yaşındaki tecrübeli guard bu sezon BCL’de 13 maça çıkarkan ortalama 23.8 dakika süre almış ve 12.5 sayı, %39.2 3sayı, 2.6 ribaund, 2.2 asist ve 10.1 verimlilik puanı istatistikleri ile mücadele etmişti.

EDİTÖR YORUMU:

McGee, çabukluğu ve deliciliği sayesinde yaptığı etkili penetrelerle ön plana çıkan bir guard. Rakip savunmayı iyi okuyan ve potaya gideceği alanı açarak doğru zamanda potaya gidip atletizmi ve patlayıcılığı sayesinde de pozisyonları yüksek yüzdeyle sayıya dönüştüren bir skorer. Dribbling sonrası kendisine mesafe yaratarak şut tehditi de oluşturan McGee aynı zamanda saha görüşü ve basketbol IQ’su yüksek olan bir guard, bu sayede kendi pozisyonunu yaratabildiği gibi takım arkadaşlarına servisler yapan, bencil olmayan bir skorer aynı zamanda. İkili oyunlarda perdeleri dribbling becerisi sayesinde akıllıca kullanabildiği gibi perdeye gelen uzunlara pası verip aldığı hand-off paslar sonrası da ivmelenip potaya gitmeyi silahları arasına yazdırmış durumda. Yüksek yüzdeli üçlükler de hücumdaki önemli silahlarından biri. Neredeyse her pozisyonda, her mesafeden kendisine pozisyon yaratabilen ve dengeli şutlar çıkarabilen bir isim, zor şutları yüksek yüzdeyle sokmasıyla bilinen bir isim.

İşin savunma tarafında ise fazla mesai harcamayı sevmiyor. Fiziksel temas ya da topa baskı konusunda da üst düzey isimlerden biri değil. Genelde olabildiğince az enerji harcayarak biraz görüntü veriyor biraz da takımını 4 kişi bırakmamaya çalışıyor. Zaman zaman pas araları ve toplu guardı hataya zorlama konusunda iyi işler çıkarsa da oyunun bu alanında konsantrasyon seviyesi ve katkısı sınırlı.

McGee bu sezon BCL’nin önemli skorerlerinden biriydi kuşkusuz. Ancak oyunun diğer alanlarındaki katkısı sınırlı olduğu ve şut seçimlerinde hatalar yaptığı zaman yüzdesi düştüğü için genelde yüksek verimlilik ortaya koyan bir oyuncu olmadı. Ayrıca savunmada da pek iyi bilinen bir isim değil. Dolayısıyla Euroleague seviyesi için, özellikle Euroleague hedefleyen bir takım için uygun olmadığını düşünüyorum. Örneğin eğer Mack ile yollarını ayırdıysanız McGee’yi almanın hiç de akıl karı bir hamle olmaz. Çünkü Mack’den daha fazla skor katkısı verebileceğini düşünmüyorum ki McGee 1-2 numara arasına sıkışmış, daha çok skorer özellikleri ön plana çıkan bir isim, oysa Pana’nın 1 numarada eksikleri daha büyük…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …