Güncel Haberler

Komsuoğlu, Efes Mağlubiyeti Sonrası Sert Açıklamalarda Bulundu!

ING Basketbol Süper Ligi final serisi 2. maçında Fenerbahçe Beko konuk olduğu Anadolu Efes’e 93-73’lük skorla ilk maçta olduğu gibi yine farklı yenilmişti.

Karşılaşmanın ardından Fenerbahçe Beko‘nun şubeden sorumlu yöneticisi Sertaç Komsuoğlu sert açıklamalarda bulundu:

Bence maçı değerlendirmeyelim. Maç içinde olan olayları değerlendirelim çünkü sezon boyunca yaşadığımız, gördüğümüz filmin bir kopyasını bu akşam yine gördük. Biz, burada şampiyon kim olur tartışması yapmıyoruz. Sonuçta üç maçı kazanan şampiyon olur ama sezon boyunca ilk günden bu yana yaşananları da bence konuşmamızda fayda var.

Ne anlamda fayda var? Örneğin bir Karşıyaka serisi yaşadık. Ondan sonra TBF’nin en yetkili isimleri bizi arayıp ‘Doğrudur. Bu hakemler bir daha maç alamayacak. Bu hakemler bir daha maç yönetmeyecek. Bunlar Süper Lig’de artık bir daha maç almayacak’ dedikleri kişiler 3-4 hafta sonra maç yönetmeye başladılar. Bunu da anlamakta güçlük çekiyoruz.

Biz kendimize özel bir şey istemiyoruz. Biz çok ciddi yatırım yapıyoruz. Biz, basketbola, basketbolun kalitesine, basketbolun gelişimine çok ciddi yatırımlar yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Ama bu şekilde olmuyor. Burada her zaman doğru ifadeleri kullanmaya çalışıyorum çünkü sonuçta ‘Basketbol’ Ligi’nin kalitesine zarar vermemek, Türkiye’deki basketbolun gelişimine zarar vermemek istiyorum ama yani biraz da herkes oturup kendisine bakacak, bir değerlendirecek, ‘Biz ne yapıyoruz, nereye gidiyoruz?’ diyecek.

Yoksa bugün 2-0 olmuş vesaire… Bahanesini aramıyorum. Ama bize bugün burada ne Federasyon’dan gelen bir yetkili, ne Federasyon’da bu işlere bakan arkadaşlar cevap verebiliyor. Cevap veremiyorsa bir problem var demektir. Yoksa yine aynı şeyi söylüyorum: Biz bahane aramıyoruz, biz çözüm arıyoruz. Ama bize ‘Ya evet haklısınız. Siz çok mağdur oluyorsunuz bu konularda’ denildikten sonra yine aynı şeyleri yaşıyorsak o zaman bu işte enteresan bir durum var demektir.

Bizim şikayetçi olduğumuz konulara bakan arkadaşlar İstanbul’da değiller genelde. Derdimizi anlatamıyoruz. Ege’de tatil beldesinde yaşıyorlar. Maç için arada geliyorlarsa geliyorlar. Uzaktan kumanda ile bu iş olmuyor. Biz gecemizi gündüzümüzü… Eşimizi, çocuğumuzu, ailemizi görmüyoruz. Biz bu işte tüm mesaimizi harcıyoruz ama demek ki bu işe bakan arkadaşların da biraz Ege’deki sulardan uzaklaşıp gelip burada mesailerini harcamaları gerekiyor çünkü bu iş çok ciddi bir iş. Bu iş önemli bir iş.

Burada bizler çok ciddi yatırımlar yapıyoruz. Türkiye’nin en büyük kulübüyüz. Arkamızda büyük bir taraftar desteği var ama bu işi ciddiye almak gerekiyor.

Bakın, niye Jan’ı (Vesely) herkes tahrik etmeye çalışıyor? Hakemler, Jan elini kaldırsa teknik faul veriyor. Aynı şeyi yaptılar maçta. Siz yayınladınız. Onlara niye verilmedi? Niye? Neler yapıldı! Yere atlamalar, hareketler oldu… Onlara niye verilmedi? Burada Jan’ın pozisyonundan itibaren maç çığrından çıkmıştır. Jan teknik faulü aldığında maç kafa kafayaydı, çok ciddi bir mücadele vardı. O ortamda Jan oyundan diskalifiye edildi. Biz bu filmi ilk kez görmedik ki! Aynı filmi Ankara’da Telekom maçında da gördük. Nedense hakemler Jan’ı atacak konu arıyorlar. Ama aynı işi başkaları yaptığında, çok daha ağırlarını yapanlar olduğunda hakemler bir anda gidip tekrar seyredelim diyorlar.

Biraz hakkaniyet lazım. Maçı oraya getiren, maçı tahrik eden kimler? Bakılması lazım. Biz burada kalkıp da ‘Nasıl gidecek bu iş?’ falan demiyoruz. Hakkaniyet istiyoruz. Hakkaniyetli yönetim istiyoruz ama bu hakkaniyetli yönetimi yapacak arkadaşları yöneten sistemin de İstanbul’dan olması lazım. Çünkü biz şikayetlerimizi söylediğimizde gülüyoruz, ediyoruz. Çok eğlenceli oluyor bu işler. Hep beraber gülüyoruz. O kişiye de şikayetimizi anlatıyoruz, ‘Aa şöyle’ diyor, ‘Böyle’ diyor. Ama olmuyor bu işler. Bu işler olmuyor. Bu işlerde artık masaya bir şeyler vurulmalı.

Biz burada oturduğumuzda su içerken bile maskeyi çıkarmayın diye gelen, işi bu kadar ciddiye alan bir sistem, yani suyu bile nasıl içeceğinizi belirleyen bir sistem, başka konularda çok rahat. Bu iş böyle yürümez. Böyle yürümez. Başka hocalar gibi bugün takımı da sahadan çekebilirdik. Çok rahat çekerdik. Çektiler başka hocalar, biliyorsunuz. Ama bir yandan basketbolun kalitesi diyoruz, bir yandan biz genç takımla çıkmıyoruz maçlara. Biz ciddiye alıyoruz bu ligi. Ama bu kadar yatırım yapıyorsak bizi ciddiye alacaklar. Bizi ciddiye alacaklar. Almıyorlarsa da onu söylesinler, o zaman biz de Fenerbahçemizi nasıl ciddiye alacaklarını arkadaşlara anlatırız.

Ama yani biz başkaları gibi takımı da çekmedik bugün. Çekebilirdik. Biliyorsunuz, böyle yaşanmış olaylar da var yani. Yeni bir olay değil bu. Ama biz dedik ki ‘Rakibe saygı’ dedik. Çünkü rakibin bu olayda bir kusuru yok. Rakibin yaptığı bir şey yok. Kavga olur, itişme olur, rekabettir, bunlar olur. Rakibe saygımız var. ‘Biz küstük, gidiyoruz; haydi iyi günler’ demedik. Biz 4-5-6 kişi kimle kaldıysak oyunumuzu oynadık ama olay artık tadını kaçırıyor.

Zaten o kadar güzel konuşuyorum ki bana ceza verecek bir şey de bulamayacaksınız. Çok nazik, çok efendi konuşuyorum. Bizim derdimiz Türk basketbolu. Deli yatırımlar yapıyoruz, daha da büyük yatırımlar yapcağız gelecek sene. Ama diyorsanız ki ‘Bu iş böyle yürüyecek’, biz de bilelim o zaman. Yatırımımızı başka yere yapalım. Basketbolda Avrupa’ya yapalım yatırımımızı, Türkiye’ye yapmayalım. O zaman siz Tivibu olarak da başka ihaleniz de var, ona göre hareket edin. Biz diyelim ki ‘Biz burada kafamıza göre eğleneceğiz.’ Tepkimizi verirken altı dolu tepkiler veriyoruz.

Jan, tamam, atılıyor ama Jan’ı atmak için çok güzel uğraşlar var. Sürekli aynı şeyler. Jan ağzını açsa teknik faul yiyor. Biz neler yaşadık ya? İsim isim vermeyeyim. Çünkü bütün takımların değerli başkan ve yöneticileri dostumuz. Sevdiğimiz insanlar. Biz neler yaşadık? Neler yaptılar bize ya? Oyuncularımıza neler yaptılar? Biz hiçbirinde de hakemlerin dönüp tepki gösterdiğini görmedik. Bugün burada TBF’nin yetkililileri de buradaydı.

Onlar şunu diyeceklerdir ‘Ya siz Fenerbahçe’siniz, bu kadar yatırım yapıyorsunuz. Bu kadar kötü oynanmaz.’ Bunu da diyorlar. Ama onların bunu demeye hakları yok. Onlar TBF yetkilisi. Biz kötü oynuyorsak bu işi kendimiz yargılarız. Onlar hakkaniyetle bu sahada maçın oynanmasına bakacaklar. Burası bizim işimiz. Kötü oynuyorsak, iyi oynuyorsak; takım iyidir, takım kötüdür o bizim işimiz. Ama diğer bölüm, sahada iyi oynanmasını sağlamak. Onların işi o.

Daha seri bitmedi. Rakibi kutluyorum. Üçüncü maçı Pazartesi oynayacağız. Biz o maça da çıkacağız. Hani ‘Küstük, oynamıyoruz’ demeyeceğiz. Şimdi tabii bütün yetkililer gelecektir, o maçta her şey gözlem altında olacaktır, hakemler işi inanılmaz ciddiye alacaktır. Bu iş böyle olmaz. Bu, bir maçlık iş değil. Bizim artık bazı şeyleri değiştirmemiz lazım.

Bu arada bize görev düşmüyor. Arkadaşlara görev düşüyor. Artı, Basketbol Ligi’nde mücadele eden tüm takımlara görev düşüyor. Çünkü bugün birçok takım mağdur oluyor.

Bugün burada bizim oyuncularımız mağdur edildi. Bizim oyuncularımıza çalınan şeyler, karşı taraf yapınca çalınmadı. Ondan sonra da olay buraya geldi. Şunu da söyleyeceğim: Kaç dakika durdu oyun? 5-10 dakika. Bu bir basketbol. Atıyorsan at, 10 dakika beklemeye gerek yok. Maç yerine film oynamıyor burada. Netflix’ten film izlemiyoruz. 10 dakika biz ne olacak, ne bitiyor diye baktık. Hayırlısı olsun. Pazartesi görüşürüz ama bu şekilde devam edecekse biz de ona göre yatırımımızı EuroLeague’e, Avrupa’ya yapalım. Siz de Tivibu olarak burada kendi aranızda güzel, eğlenceli maçlar yayınlayın.

Tivibu Spor & Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …