Güncel Haberler

Alper Yılmaz: “Micic ve Larkin NBA’de Oynamayı Sonuna Kadar Hak Ediyorlar.”

Turkish Airlines Euroleague 2020-21 sezonu şampiyonu Anadolu Efes‘in genel direktörü Alper Yılmaz, yayıncı kuruluşa detaylı bir röportaj verdi.

Koç Ataman, Fenerbahçe rekabeti ve Micic ile Larkin’in transfer durumları gibi bir çok önemli konuya değinen Anadolu Efes‘in başarılı yöneticisi şu ifadeleri kullandı:

Şampiyonluk sonrasında eski takım arkadaşı Nikola Prkacin’le olan eğlenceli anısı:

“Maçtan sonra bine yakın tebrik mesajı geldi. Çok sevdiğim yakın arkadaşım Nikola Prkacin mesaj attı, ‘Yanımda Alper Yılmaz – Ömer Onan yerine, Micic – Larkin oynasa bende Avrupa şampiyonuydum.’ diye… Haklısın dedim (gülüyor).”

beIN Sports

Shane Larkin’in Efes‘e alışma süreci:

“2019 yılbaşına kadar Larkin’in bir alışma problemi vardı. Çok kolay değil. Avrupa’ya gel; iyi bir sezon geçirip NBA’e git. Sonra bilmediğin bir ülkeye gel. Larkin’le ayrılmaya yaklaştığımız oldu ama ona olan inancımızı hiç kaybetmedik, o da bizi yanıltmadı. Türkiye’yi çok seviyor, ‘Milli Takım’ı Tokyo Olimpiyatları’na götüreceğim.’ diyor.”

beIN Sports

Vasilije Micic ve Shane Larkin’in transfer durumu:

“Kalmalarını istiyoruz. Ama sonuçta NBA’e gitmenin bu kadar kolaylaştığı bir ortamda, bu kadar başarılı oyuncuların gitmesini nasıl engelleriz bilmiyorum. NBA’de oynama istekleri var, sonuna kadar da hak ediyorlar. İyi bir teklif gelirse giderler mi, onu bilmiyorum ancak kulübümüzde mutlu olduklarını biliyorum. NBA’e gerçekten gitmek isterlerse yapabileceğim bir şey yok ancak bize bu kadar yardımcı olmuş oyuncuların hayallerini gerçekleştirmelerine yardımcı olmak gerektiğini düşünüyorum. Tabii yerlerini nasıl dolduracağımız konusu biraz zorlayıcı bir mesele ancak gitmelerini tercih etmiyoruz. Eğer giderlerse elimizden geleni yapacağız.”

beIN Sports

Fenerbahçe Beko rekabetleri:

“İyi bir rakip olmalı ki biz yatırımı arttıralım, devam ettirelim. Maurizio Gherardini çok sevdiğim ve çoğunlukla fikir danıştığım bir insan. Biz veya Fenerbahçe Beko; bir takım devamlı kazanırsa rekabet ve yatırım yapma gereksinimi kalmaz. Sonuçta mücadele edebilecek takımlara ihtiyacımız var. Fenerbahçe ve Gherardini özelinde söyleyebilirim ki; her ne kadar sahada kıran kırana mücadele etsek ve oyuncular arasında zaman zaman gerilimler olsa da benim fikirlerine çok değer verdiğim bir insan. Basketbolun büyümesi için beraber çalışmamız gerektiğini biliyoruz. Hem EuroLeague, hem Türkiye ve hem de genel basketbol çerçevesinde biz birbirimizle mücadeleden beslenen ekipleriz. Onların yarattığı bir değer bana kapı açarken benim yarattığım bir değerse onlara kapı açar. Pınar Karşıyaka; Galatasaray, Beşiktaş Icrypex veya TOFAŞ için de bu böyle. Her ne kadar sahada dişe diş mücadele etsek de hepimizin beraber, uyum içerisinde hareket etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Seneye Fenerbahçe’nin de tekrar Final Four’da olacağını düşünüyorum. Bizim için de zor olacak ancak orada olmak için elimizden geleni yapacağız.”

beIN Sports

Başantrenör Ergin Ataman’la ilgili görüşleri:

“Ergin Ataman, konsantre olduğunda Avrupa’nın en iyi antrenörlerinden biri. Ben oyuncusu olarak, genel direktörü olarak ve takım menajeri olarak çalıştım. 25 senedir aralıklarla çalışıyoruz. Dolayısıyla ne zaman gerildiğini veya bir şeyleri kabul edeceğini biliyorum. Biz hiçbir zaman sürtüşme yaşamadık. Zaten saha içinde ben onun kararlarına ne karışırım ne de bir şey yaparım. Bu kişilik yapısında olmasa 4 farklı Avrupa kupasını kazanabilecek bir antrenör olacağını düşünmüyorum. Yapabileceğine inandığı şey konusunda sonuna kadar mücadele ediyor ve başarıyor. Oyuncuların neler yapabileceğini de çok iyi biliyor. Oyuncularından nasıl verim alabileceğini biliyor. O özgürlüğü de verdiği zaman oyuncular daha da keyif almaya başlıyor. Ergin ağabeyin basketboluna alışınca oynamak da oyuncu için zevklidir.”

beIN Sports

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …