Güncel Haberler

Olympiakos, Fall ile Görüşüyor

Yeni sezon için transfer çalışmalarına başlayan Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden Olympiakos, uzun rotasyonu için tanıdık bir ismi düşünüyor.

Daha önce ülkemizde Sakarya ve Telekom formaları giymiş olan, bu sezon da Asvel Villeurbanne ile Euroleague’deki çaylak sezonunu tamamlayan Moustapha Fall ile görüşüyorlar Live Sport’un haberine göre.

2.18 metre boyuhnda olan 29 yaşındaki Fransız pivot, Euroleague sahnesinde 31 maçtan 28 tanesine ilk 5 başladı ve ortalama 22 dakika süre alırken, yüzde 70.1 2 sayı isabetiyle 8.8 sayı üretti, istaistiklerine 5.5 ribaund, 0.9 blok da ekledi ve 14.13 verimlilik puanına ulaştı.

EDİTÖR YORUMU:

Fransa milli takımının da bir parçası olan Fall, ilk kez boy gösterdiği Euroleague sahnesinde de gerek fiziksel artıları gerekse oyun zekası ile kalıcı bir isim olabileceğini gösterdi. İkili oyun savunmasında ağır kalacağını düşünenlere de cevap veren ve Asvel’in savunmadaki en önemli silahlarından biri olan dev uzun, hücumda da potaya yakın topla buluştuğunda durdurulması en zor isimlerden biriydi bu sezon. Geliştirmesi gereken en önemli konu ise sertbest atışlar, yüzde 61.7 ile oynadı bu sezon ve rakipler ona kolay atışlar vermek yerine faullerle durdurlar.

Olympiakos gibi düşük tempoda oynayan ve yarı saha basketboluna, set hücumlarına önem veren bir takım için çok faydalı olabilecek bir uzun. Alçak postta onu topla doğru yerde buluşturabilmek ve tabiki ikili oyunlarda kullanmak çok kritik. Çünkü potadan uzaklaştıkça etkisi artan bir uzun, tepe ikili oyunlarında onun adamı üzerinden oynamak yerine 4 numaradan geleccek perde sonrası açılacak alanda onu potaya yakın yerde topla buluşturmak ya da zayıf taraftan potaya yönelmesini sağlamak öldürücü derecede etkili olacaktır. Spanoulis ve Sloukas gibi bu tarz organizasyonların, ikili oyunların üstadı olmuş iki guard liderliğinde değeri bir kat daha artar Fall’un.

https://www.youtube.com/watch?v=Na7u7ZyyH_Y

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …