Güncel Haberler

Fenerbahçe, Booker Transferinde Sona Yaklaştı!

Gelecek sezon için transfer çalışmalarına hız veren Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden Fenerbahçe Beko‘nun transfer hamleleri yavaş yavaş netleşiyor.

Avrupa basınında çıkan bir çok habere göre Fenerbahçe Beko‘nun 5 numara için kadrosuna katmak istediği isim Devin Booker. Ancak bu transferde Milano’nun da devreye girme durumu var, bu nedenle henüz pürüzler giderilmiş değil. 2 yıllık kontrat üzerinde görüşmeler sürüyor ve kontrata böre Booker, ilk yıl 1.3 milyon dolar, ikinci yıl ise 1.5 milyon dolar kazanacak.

2.05 metre boyunda olan 30 yaşındaki Birleşik Amerikalı uzun bu sezon Euroleague sahnesinde Khimki forması 15 maçta ortalama 27:36 dakika süre alırken 13.1 sayı, %37.5 3sayı, 5.7 ribaund, 2.1 asist, 15.3 verimlilik puanı ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Booker, daha çok hücum özellikleri ile ön plana çıkan bir uzun. Güçlü fiziği, yüksek motoru, atletizmi ve patlayıcılığı ile beraber takımına istikrarlı katkı veren tecrübeli oyuncu, sırtı dönük silahlarını da geliştirdi ve artık sadece bir ikili oyun bitiricisi değil. Yumuşak bilekleri sayesinde ikili oyunlarda olduğu gibi alçak post bitirişlerinde de aynı şekilde yüksek yüzdeli bir isim. Ayrıca 4 numaradan devşirme olduğu için topu da yere burabilen, ayakları çabuk bir uzun. Artı olarak da hem orta mesafe hem de dış şut tehditini olduğunu belirtmek gerekli. Bu sayede de özellikle 5 numarada ters eşleşme yaratıyor. Atletizmi ve pozisyon bilgisi sayesinde hücum ribaundlarında da takıma katkı veren bir isim, ikinci şans sayıları da hücum silahlarından biri. Son olarak belirtmek lazım ki bir çok kişinin atladığı bir özelliği de pas yeteneği. Alçak posttan ceza şutörlerini besleyebildiği gibi kısa devrilmeler sonrası da pas tehditi olan bir uzun.

Her ne kadar ayakları çabuk bir uzun olsa da yanal çabukluk konusunda sıkıntıları var ve bu da onu ikili oyunlarda zorlanan bir uzun yapıyor, kısaların karşında kalmakta problem yaşıyor. Hücum anlamında ikili oyunlar için söylediğimiz artıları savunmada ise bu konuda negatife çeviriyoruz. Ayrıca alçak postta fiziksel teması fazla sevmiyor, özellikle sert uzunların arkasında kalma konusunda çabuk pes ediyor. Bu da zaman zaman erken faul problemine girmesine, birebir savunmada da sınıfta kalmasına neden oluyor.

Sağlıklı kalabildiği dönemlerde hem Bayern Munich’de hem de Khimki’de ne kadar dominant bir pota altı oyuncusu olduğunu görmüştük. Aletizmi, güçlü fiziği ve savaşçı kimliği ile pota altında aranan bir isim Booker. Euroleague sahnesinde de ne kadar değerli bir uzun olduğunu göstermişti. İkili oyunlardaki etkili bitirişleri, hava harekatları ve ribaundlarda her iki pota altındaki katkısıyla gerek Vesely ile beraber gerekse o kenardayken takıma enerji, dinamizm ve hücum gücü katacağını söyleyebiliriz rahatlıkla. Ayrıca pasör özellikleriyle de tıpkı Vesely gibi Fenerbahçe’nin saha yerleşimine yardımcı olacak bir uzun. Ama özellikle belirtmek lazım ki Booker kesinlikle aranan çember savunmacısı değil, aksine bu alanda zaafları olan, hücum performansı ile takıma değer katabilecek bir uzun. Pierre, Polonara, Barthel (kontratı devam ediyor), Booker, Vesely (kontratı devam ediyor) yeni sezonda Fenerbahçe’nin 4-5 rotasonu olacaksa açıkçası Booker yerine savunma özellikleri daha ön planda bir isimle anlaşmak gerekir…

https://www.youtube.com/watch?v=XQiS-5CWcpI

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …