Güncel Haberler

İDDİA: Barça Gözünü Marc Gasol’e Dikti!

Turkish Airlines Euroleague‘de şampiyonluğunu finalde kaybeden FC Barcelona gelecek sezon için transfer çalışmalarına başladı.

2010 yılından bu yana ilk kez Final Four oynama başarısı gösteren ve finalde temsilcimiz Anadolu Efes’e şampiyonluğu kaptıran Barça gelecek sezon için şimdiden kolları sıvadı ve dev bir ismi gündemine aldı.

Sezon ortasında tecrübeli yıldız Pau Gasol’ü kadrosuna katarak büyük ses getiren Barcelona’nın yeni sezon için hedefinde ise kardeşi Marc Gasol var!

Carrusel Deportivo’nun haberine göre takımın genel menajeri Juan Carlos Navarro’nun listesinin en başında hali hazırada Los Angeles Lakers forması giyen dev uzun var. Haberde Navarro’nun Marc’ı ikna etmeye çalıştığı vurgulanmış. Ancak unutmamak lazım ki Lakers ile kontratı 2022 yazına kadar geçerli, dolayısıyla bu transfer çok kolay görünmüyor.

36 yaşındaki milli uzun bu sezon NBA sahnesinde Lakers forması ile 52 maçta görev alırken 5.0 sayı, 4.1 ribaund, 2.1 asist istatistikleri ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Tecrübeli yıldızın halen fazla kiloları ile başı dertte olsa da hantal gösteren fiziğine rağmen ikili oyun savunmasında kısaların karşısında kalabilmesi, ciddi bir blok tehditine sahip olması ve ribaundlardaki tecrübesi artı pozisyon bilgisi ile halen NBA sahnesinde bile çok değerli bir yedek uzun. Tabi onun önemli özelliklerinden biri de dış şu tehditinin olması, hatta neredeyse bir 3 numara kadar iyi yüzdeyle üçlük kullanıyor olması. Ayrıca dribbling yapabilmesi ve bir uzuna göre çok üst düzeyde olan saha görüşü ve pas yeteneğiyle gerçekten çok özel bir uzun.

Öncelikle ağabeyi gibi uzun süren bir sakatlık döneminden gelmeyecek, hazır durumda ve Lakers’da da önemli süreler alıyor özellikle Davis’in sakat olduğu maçlarda. Bu nedenle de Pau’dan daha fazla katkı verip, daha net işlere imza atacağı kesin Euroleague sahnesinde. Davies’in mobil bir uzun olduğunu ve onun da dış şut tehditini her geçen gün geliştirdiğini düşündüğümüzde Barça eğer bu transferi de gerçekleştirirse gerçekente pota altında çok kaliteli ve durdurulması güç bir takım olacaklarını, yine şampiyonluğun en büyük adaylarından biri olacaklarını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …