Güncel Haberler

Sertaç, Final Maçı Öncesi Açıklamalarda Bulundu

Turkish Airlines Euroleague‘de Anadolu Efes‘in oynayacağı büyük final öncesi oyuncularımızdan açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Yarı finaldeki performansı ile CSKA uzunlarını sahadan silen Anadolu Efes‘in milli uzunu Sertaç Şanlı, Barcelona ile oynayacakları final maçı öncesinde açıklamalarda bulundu:

Kupayla ilgili açıklamalarda bulunan Sertaç: “Buraya kupayı kazanmak için geldik. Kimse buraya sadece oynamaya gelmedi. Kazanmak istiyoruz. Nasıl olacağını şimdilik bilmiyoruz ama üzerinde çalışıyoruz. Sahada her şeyimizi verip zafere ulaşmak istiyoruz.”

Yarı finaldeki performansıyla alakalı konuşan 29 yaşındaki pivot: “Aslında ekstra bir iş yapamıyorum. Doğru yerde doğru zamanda oluyorum. Çok basite indirgemiş olacağım belki ama… Simon’a, Beaubois’e, Larkin’e o alanları açmak için doğru yerde olmam gerekiyor. Bunu yapmaya çalışıyorum. Bu kadar basit. Savunmada ve hücumda yaptığım işi en basit şekilde böyle özetleyebilirim. Takımda neye ihtiyaç varsa onu yapmaya çalışıyorum.” ifadelerini kullandı.

Bir gazetecinin ‘2019 yılındaki Final Four’da çok az rolün vardı, şimdi ise çok daha farklı. Dünkü performansın final için sana nasıl bir özgüven verdi’ sorusuna Sertaç Şanlı: “Evet özgüven verdi ancak aldığım sürelerin önemi yok. Yarı final veya final olması önemli değil. 40 dakika veya 0 saniye… Bu takımda kimse ne kadar oynayacağını önemsemiyor. Tüm takım kazanmak istiyor. Herkes ne gerekiyorsa yapacak. Final maçında 40 veya 10 dakika veya hiç oynamayabilirim” açıklamasını yaptı.

Barcelona’da uzun rotasyonunda önemli isimlere karşı oynamaya da değinen yıldız oyuncu: “Benim için iyi bir meydan okuma olacak. Benim için bu meydan okuma daha anlamlı. Çünkü Gasol’ü gençliğimden beri izliyorum. Şimdi ona karşı EuroLeague finalinde oynayacağım. Umuyorum en iyi performansımla sahada olurum” dedi.

‘4-5 yıl önce birisi sana Pau Gasol ile EuroLeague finalinde karşılaşacaksın deseydi cevabın ne olurdu?’ sorusuna Sertaç: “Öncelikle birisi bana böyle bir şey deseydi çok sevinirdim, güzel bir ‘hayal’ olurdu. Şu an o hayali yaşadığım için çok mutluyum.” açıklamasında bulundu.

Kaynak: Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …