Güncel Haberler

Fenerbahçe, Karşıyaka’yı İzmir’de Bir Kez Daha Yenip Finalde Efes’in Rakibi Oldu!

ING Basketbol Süper Ligi yarı final serisi 4. maçında Fenerbahçe Beko konuk olduğu Pınar Karşıyaka‘yı üst üste 2. kez yenerek seriyi 3-1 ile geçti ve finalde Anadolu Efes’in rakibi oldu.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Fenerbahçe Beko‘da Melih Mahmutoğlu 21 sayı, 3-6 3sayı, 3 ribaund, 2 asist, 2 top çalma ile öne çıkarken, Danilo Barthel de 11 sayı, 8 ribaund ile diğer çift haneli skor katkısı verebilen isim oldu.

Kaf-Kaf cephesinde ise Sek Henry 19 sayı, 5-10 3sayı, 6 ribaund, 3 asist ile en skorer isim olurken, Raymar Morgan 15 sayı, 7 ribaund, Tony Taylor 11 sayı, 5 asist ve Onuralp Bitim 10 sayı, 3 ribaund, 2 asist ile direnen diğer isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Maça iyi başlayan ve ilk çeyreğin büyük bir bölümünü önde geçiren Fenerbahçe Beko olurken, çeyreğin son kısmında Onuralp ve Metecan’ın enerjisi artı agresif oyunlarıyla maça ortak olan Kaf-Kaf çeyreği de 20-18 önde kapatmayı başardı. İkinci çeyreğe iki ekip de pota atını etkili kullanarak başladılar. Bir tarafta Q’Quinn diğer tarafta Semih karşılıklı basketler bularak takımları adına öne çıktılar. Dengeyi bozan ve önemli bir üstünlük yakalayan taraf ise sarı lacivertiler oldular. Kaptan Melih liderliğinde Biberovic ve Barthel’i de devreye sokarak soyunma odasına 31-39 ile önde girdiler. Ayrıca devrenin son anlarında ribaund pozisyonunda M’Baye’nin ayağına basarak bileğini burkan Vesely’nin ikinci devrede geri dönemeyeceği açıklandı.

İkinci yarıya da agresif ve hücumda verimli başlayan taraf Fenerbahçe oldu. Serinin formsuz isimlerinden Kenan Sipahi üst üste bulduğu 2 üçlükle x-faktör oldu 3. çeyrekte ve Melih ile Barthel’e eşlik ederek takımının son çeyreğe 53-61 ile önde girmesini sağladı. Bu çeyrekte Taylor ile girdiği mücadelede burnuna darbe alan ve kanama sebebiyle kenara gelen De Colo da oyuna tekrar dönemedi. Son çeyreğe ise önemli bir geri dönüşle başayan Karşıyaka, Henry liderliğinde 11-0’lık seriyle rakibini yakaladı ve öne de geçmeyi başardı. Sarı lacivertlilerde ise sazı eline alan yine kaptan Melih oldu. Hem Vesely hem de De Colo’nun sahada olmadığı bu kritik dakikalarda üst üste basketlerle takımını ayakta tuttu. Son anları büyük çekişmeye sahne olan maçta Karşıyaka üst üste Morgan’ın orta mesafe ve Taylor’ın üçlük atışlarından isabet bulamayınca maçı 76-78 ile kazanan Fenerbahçe oldu.

Öncelikle iki takımı da yürekten alkışlıyorum bize harika bir seri izlettiler ve özellikle sertlik artık savunma performansı açısından seviye en üst noktadaydı. Evet zaman zaman hücumda kısır performanslar izledik, kalite düştü ama mücadele her zaman üst seviyedeydi. Diğer taraftan Kaf-Kaf bir Euroleague takımına karşı elinden geleni yaptı, özellikle Morgan ile Henry üst düzey oynadılar ama açıkçası M’Baye, Kennedy ve Taylor beklentileri karşılayamadılar. Fenerbahçe serideki tüm maçlarda çok zorlandı ve bir kez daha gördük ki yerli rotasyonları bu seviyeler için yetersiz. Onlar adına bu serinin kazanılması dışında en önemli artı kesinlikle kaptan Melih’in ritmini bulmuş olmasıydı. Efes karşısında Pierre, Vesely ve De Colo’nun ne kadar sağlıklı bir biçimde çıkacağı da çok kritik olacak elbette.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Fenerbahçe, Manisa’yı Güle Oynaya Geçti

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik …