Güncel Haberler

Fenerbahçe, İzmir’de Karşıyaka’yı Yenerek Seride Öne Geçti

ING Basketbol Süper Ligi yarı final serisi 3. maçında Fenerbahçe Beko konuk olduğu Pınar Karşıyaka‘yı 62-67’lik skorla yenmeyi başardı ve seride de 2-1 öne geçen taraf oldu.

Serinin 4. maçı 26. Mayıs Çarşamba günü yine Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu’nda oynanacak ve Fenerbahçe Beko kazanırsa adını finale yazdırarak Anadolu Efes’in rakibi olacak.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Sarı lacivertlilerde kaptan Melih Mahmutoğlu 18 sayı, 4 ribaund ile en skorer isim olurken, Nando De Colo 15 sayı, 3 ribaund, 5 asist ve Jan Vesely 10 sayı, 6 ribaund, 5 asist, 3 top çalma ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Kaf-Kaf cephesinde ise Raymar Morgan 15 sayı, 5 ribaund, 2 asist, 3 top çalma ile öne çıkarken, Tony Taylor 13 sayı, 2 asist, 2 top çalma, Sek Henry 11 sayı, 4 ribaund ile diğer direnen isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Maça iyi başlayan taraf Karşıyaka oldu. Guardların skorer oyunu ile hücumda etkili olan ev sahibi TV molasına da 10-7 ile önde girdi. Fenerbahçe ise kaptan Melih ile cevap verdi ve farkın açılmasına izin vermedi. Çeyreğin son bölümünde Taylor ve Henry’e kenardan gelen Yunus Emre’nin de katılmasıyla Karşıyaka ilk 10 dakikayı 18-14 önde tamamladı. İkinci çeyreğe ise kenardan gelen Muhammed’in sayıları ile sarı lacivertliler maça ortak oldu ama Morgan’ı pota altında iyi besleyen Karşıyaka ödülünü aldı ve ondan gelen üst üste sayılarla 6-0’lık seri yakalayıp farkı 7 sayıya çıkardılar. Sarı lacivertliler De Colo ve Vesely liderliğinde maçtan kopmadılar ama sert savunma karşısında çok zorlandılar, soyunma odasına Karşıyaka’nın 29-23 üstünlüğü ile girildi.

İkinci yarıya ise daha agresif ve daha iyi başlayan taraf Fenerbahçe oldu. Guduric ve De Colo’dan gelen sayılarla beraber Melih’in de yeniden devreye girmesi koç Kokoskov’un hücumda elini rahatlattı ve skora da 31-31 ile ilk kez denge geldi. Bu noktadan sonra her iki takım da savunmada vidaları sıktılar ve üretimde zorlandılar. Bir tarafta Morgan diğer tarafta Vesely pota altında takımlarının skor yükünü çektiler, üstünlük sürekli el değiştirdi. Fenerbahçe adına x-faktör katkısı Guduric’den geldi ve bu sayede son 10 dakikaya 5 sayı farkla önde girdiler. Son çeyreğe iyi başlayan ise Kaf-Kaf oldu ve 5-0’lık seriyle skoru eşitledi (47-47). Bu kritik dönemde sarı lacivertliler adına yine kaptan Melih sahneye çıktı onun üst üste sayılarıyla Fenerbahçe 49-54 ile öne fırladı. Sonrasında tekrar bir geri dönüş yapan Karşıyaka, Morgan’ın gönderdiği üçlükle maça tekrar eşitli getirdi (59-59). Son bölümde çekişme devam ederken De Colo’un yaptığı basit hatalara rağmen Karşıyaka fırsatları değerlendiremedi ve çizgiden de hata yapınca kazanma fırsatlarını kaçırdılar ve 62-67’lik skorla kazanan Fenerbahçe oldu.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …