Güncel Haberler

Koç Ataman, Beşiktaş Galibiyetini ve Final Biletini Değerlendirdi

ING Basketbol Süper Ligi yarı final serisi 3. maçında Anadolu Efes, Akatlar’da konuk olduğu Beşiktaş Icrypex’i 96-66’lık skorla geçerek seriyi 3-0 ile süpürdü ve adını finale yazdıran ilk takım oldu.

Karşılaşmanın ardından Anadolu Efes‘in başarılı koçu Ergin Ataman açıklamalarda bulundu:

Öncelikle Beşiktaş Icrypex takımı, burada olan yöneticileri ve taraftarları tarafından alkışlanıyor. Ben de Beşiktaş Icrypex’in genç oyuncularını alkışlıyorum. Ahmet Hoca’yı da kutluyorum. Müthiş bir iş yaptılar, Türk basketboluna renk kattılar. Türk basketbolunun geleceği için çok önemli işler yaptılar. Ama tabii ki bizim takımın kapasitesi çok daha yukarıda. Yabancı oyuncularımızın seviyesi mesela, üstelik iyi durumdayız. Bir taraftan Final Four hazırlığı yapıyoruz. Bu maçları hem bir Final Four hazırlığı olarak oynadık, hem de sonuçta bir yarı final serisi, ciddi bir şekilde oynadık. Özellikle ilk 2 maçta çok zorladık maçları net kazanmak için. Bugün maça iyi bir kadroyla çıktık ve maça çok iyi başladık ve 20 sayılık farkı yakaladıktan sonra artık Final Four’da daha çok oynatacağımız oyuncuları dinlendirdik. Diğer oyuncularımız da çok iyi katkı verdiler. Net bir galibiyet aldık. Oyuncularımı kutluyorum, finale yükseldik. Ama şu andan itibaren burada bir parantez kapatıyoruz. Artık yarından itibaren Final Four’u düşüneceğiz. Onun hazırlıklarına başlayacağız. Final Four öncesi bir sakatlığımız yok, ufak tefek şeyler var ama önemli değil. Bu maçlar ölçü değil, CSKA Moskova çok güçlü bir takım. Çok sert bir maç bizi bekliyor. Önce yarı finali geçmeye çalışacağız. Bizim de oradaki diğer takımlar kadar şampiyonluk şansımız var.

Anadolu Efes Spor Kulübü

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Merkezefendi, Telekom’u Farklı Geçerek Rahat Bir Nefes Aldı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 24. hafta mücadelesinde Yukatel Merkezefendi Belediyesi konuk ettiği güçlü rakibi …