Güncel Haberler

İDDİA: Fenerbahçe, Şehmus İçin Resmi Teklif Verdi (Efes de takipte)

ING Basketbol Süper Ligi‘nin tartışmasız flaş takımı olan Beşiktaş Icrypex‘in genç yıldızları beklendiği gibi Euroleague ekiplerimizin gündeminde.

Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz günlerde başkan Çebi genç oyunculara gelen bonservis tekliflerinin takımın 2-3 senelik bütçesini karşılayacak düzeyde olduğunu belirtmişti.

Basketfaul’ün haberine göre bu konudaki ilk somut teklif de Fenerbahçe Beko‘dan geldi. Sarı lacivertliler 3 ay önce Alperen Şengün, Sadık Emir Kabaca ve Şehmus Hazer’in menajerleri ile görüşmüş, siyah beyazlılara da 2 milyon dolar vermeye hazır olduğu belirtilmişti. Ancak kulüp yönetimi o dönemde takımın alt sıralardan kurtulmaya çalıştığını, sezon sonuna kadar bu teklifleri düşünmeyecekleri cevabını vermişlerdi.

Artık sezon sonuna geldik ve dolayısıyla sarı lacivertliler de tekliflerini güncelleyerek tekrar ilettiler Beşiktaş’a. Bu defa yazılı olarak verdikleri belirtilen teklifte Sadık ve NBA takımları tarafından draft edilmesi beklenen Alperen yok. Teklifin güncel halinde Şehmus Hazer ve Furkan Haltalı yer alıyor. Sarı lacivertliler Şehmus’u hemen gelecek sezonda kadroda görmek istiyor, Furkan’ın ise anlaşmaya göre 1-2 sezon daha Beşiktaş’da kiralık olarak kalabileceği söyleniyor.

Fenerbahçe’nin Şehmus için 400 bin dolar teklif ettiği, Şehmus-Furkan ikilisi için ise 500 bin dolar teklif ettiği belirtilmiş haberde. Beşiktaş’ın henüz bir cevap vermediği ancak kulübe yakın kaynakların karşı teklif olarak sadece Şehmus için 1 milyon 250 bin dolar isteyeceği belirtiliyor.

Diğer taraftan aynı haberde Anadolu Efes‘in de Şehmus için devrede ve takipte olduğu belirtiliyor. Ancak Efes’in henüz somut ve yazılı bir teklifte bulunmadığı da eklenmiş. Bir diğer önemli konu ise Beşiktaş’ın Efes ile masaya oturmaya daha sıcak baktığı ve Fenerbahçe’ye vereceği karşı tekliften daha düşük bir teklif üzerinde anlaşılabileceği söyleniyor.

EDİTÖR YORUMU:

Fenerbahçe’nin yerli rotasyonunun bu sezon sınırlı olduğu ve zaman zaman BSL sahnesinde de ciddi sorunlar yaşadığını gördük. Ancak Biberovic’in draft edilme ihtimali zayıf, edilse de yeni sezonda Fenerbahçe’de forma giyme ihtimali yüksek. Kaptan Melih ile de yola devam edileceğini düşündüğümüzde Şehmus’a rotasyonda yer kalmayacağını, sürelerinin kısıtlı olacağını söylemek yanlış olmaz. Son yıllarda Fenerbahçe’nin maalesef yerli oyuncu yetiştirme konusunda pek iyi bir karneye sahip olmadığını biliyoruz…

Efes cephesinde ise Şehmus’a daha fazla fırsat var ve Buğrahan ile Sertaç’ın son yıllarda yaşadığı gelişimi düşününce koç Ataman ile birlikte olması, Euroleague sahnesine lacivert beyazlı forma ile çıkması Türk basketbolu adına da daha faydalı olacaktır. 2-3 numaralı pozisyonlarda Şehmus’un dakikaları özellikle BSL’de fazla olacaktır, Euroleague’de de mutlaka fırsatlar bulacaktır, bulduğu fırsatları iyi değerlendirirse de koç Ataman’ın ona hakkını vereceğini biliyoruz.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Sarıca, Bodrum Galibiyeti Sonrası Konuştu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka, Muğla’da konuk olduğu Çağdaş Bodrum Spor karşısında çok zorlandı …