Güncel Haberler

Karşıyaka, De Colo’suz Fenerbahçe’yi Ataşehir’de Devirdi!

ING Basketbol Süper Ligi yarı final serisi 2. maçında Pınar Karşıyaka konuk olduğu Fenerbahçe Beko‘yu, yıldız isimler De Colo ve Pierre’in oynamamasından da faydalanarak 71-80’lik skorla devirmeyi başardı.

Bu sonuça Kaf-Kaf seriye 1-1 eşitlik getirdi ve Fenerbahçe Beko‘nun elinden ev sahibi avantajını kaptı. Artık İzmir’de oynanacak 2 maçı kazanmaları durumunda adlarını finale yazdıracaklar.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Karşıyaka’da Raymar Morgan 21 sayı, 10-12 2sayı, 10 ribaund, 3 asist ile yıldızlaşırken, Metecan Birsen 19 sayı, 3-5 3sayı, 4-4 2sayı, 7 ribaund, 4 asist, Amath M’Baye 17 sayı, 3-6 3sayı, 4 ribaund, 4 asist ve Tony Taylor 11 sayı, 6 ribaund, 3 asist ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

De Colo ve Pierre’in hafif sakatlıkları nedeniyle riske edilmediği belirtilen Fenerbahçe cephesinde ise Danilo Barthel 15 sayı, 6 ribaund, 2 asist ile en skorer isim olurken, Jan Vesely 14 sayı, 5 ribaund, 3 top çalma, Marko Guduric 12 sayı ve Tarik Biberovic 10 sayı, 4 ribaund, 2 asist ile direnmeye çalışan diğer isimler isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Karşıyaka ilk maçta De Colo’nun bireysel yetenekleri nedeniyle istediği baskıyı kuramamış ve ilk yarıda Fransız yıldızdan gelen 20 sayıya engel olamamıştı. Maç sonuna doğru yakalamış ama nefesi yetmemişti. Ama koç Sarıca ve öğrencilerinin ortaya koyduğu mücadeleyi, direnci ayakta alkışlamıştık. Koç Kokoskov da bunu çok takdir etmiş ki Karşıayaka’ya yardımcı olmak istemiş sanırım, hafif sakatlığı olduğu gerekçesiyle hem De Colo’yu hem de Pierre’i riske etmek istememiş, nasıl bir mantıksa… Böyle diyorum çünkü Euroleague sezonu bitmiş, BSL şampiyonluğu için artık iki rakip kalmış önünde ve ilk maçta seni De Colo sahadayken bile çok zorlamış bir Karşıyaka varken sen bu kararı veriyorsun, gerçekten anlamak güç. Bu maça en iyi kadronla çıkarsın, riskleri alırsın, kazanırsan İzmir’deki maçlarda dinlenme ajandasına gidersin çünkü en azından orada 2 maç kaybetsen de son maç kendi sahanda olur ama şimdi orada 2 maç kaybedersen iş biter…

Koç Sarıca yönetimindeki Karşıyaka, özellikle kenardan gelen Metecan’ın müthiş enerjisi, Semih’in dirençli oyunu ve M’Baye ile Morgan’ın Vesely dahil tüm Fenerbahçe uzunlarını sahadan silmeleriyle net bir galibiyet aldı. Baştan sona üstün götürdüler karşılaşmayı ve gerektiğinde savunmada vidaları tam anlamıyla sıktılar, adeta potayı göstermediler Fenerbahçe’ye. Arada sırada potayı gören Fenerbahçe ise BSL’de herhangi bir takımda süre alması tartışılacak olan Kenan, Ali Muhammed, Perez, Berkay, Melih gibi isimlerle ayakta kalmaya çalıştı. Biberovic bir ara toparlandı belki ama bu dış şut performansı ile onun için de söyleyeceklerim aynı…

Kaf-Kaf çok ama çok önemli bir avantaj yakaladı artık. Serinin sonraki iki maçı kendi sahalarında olacak ve taraftarları olmasa da Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu’nda çok farklı, motive ve agresif oynadıklarını biliyoruz. Şimdi Pierre ve De Colo’nun “hafif sakatlıklarına” rağmen İzmir’deki maçlarda oynaması bir şeyi değiştirebilecek mi bekleyip göreceğiz. Ama şu bir gerçek ki koç Sarıca ve öğrencileri finali sonuna kadar hak ediyorlar, koç Kokoskov ve Vesely başta olmak üzere Fenerbahçe de bu durumdan pek rahatsız değil anlaşılan…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …