Güncel Haberler

Başkan Çebi, Basketbol Şubesi Hakkında Önemli Açıklamalarda Bulundu

Beşiktaş kulübü başkanı Ahmet Nur Çebi, Haber Global kanalında katıldığı bir programda basketbol branşına dair önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Çebi, takımın bu sezonki bütçesini geçen sezonla kıyaslarken şu ifadeleri kullandı:

Biz geçtiğimiz sene basketboldaki bütçemizin yaklaşık dörtte birine oynuyoruz. Daha evvelki bütçelerimizin altıda, yedi birine oynuyoruz. Çocuklarımız çok başarılı, milli takıma kadar yükseldiler ve milli takım neredeyse bizden oluşuyor. Biz bunları dağılmak üzere olan Banvit’ten aldık. Bir bedel ödedik. Çok da cüzi bir bedeldi bu. Bir projeydi aslında bu. Bu proje oturdu ve realize oldu.

Haber Global

Basketbolcular için teklifler aldıklarını söyleyen Çebi, şöyle konuştu:

Şu anda basketbolcularımıza gelen paraları söylemeyeceğim, onlara nazar değer. Öyle bir teklifler var ki 2-3 sene basket takımımızı idare edecek paralar. Bu çocuklar daha 17-18 yaşında. Alperen var, Şehmus var, diğer oyuncularımız var. Biz projeyi getirdik, düşündük, yaptık ama oradaki başarının asıl mimarı bana göre Ahmet Kandemir.

Gerçekten müthiş bir idareci, direktör. Biz onu çok yönlü değerlendiriyoruz. Direktör olarak da hoca olarak da değerlendiriyoruz. Altyapı da ondaydı ama bir şeyler ters gidince onu takımın başına getirmek durumunda kaldık. Çok da gelmek istemedi aslında. Hiç istemedi. Umut Şenol basketbol şubemizin başında. Yöneticilerimizden de çok destek alıyor.

Haber Global

Basketbol Süper Ligi’nde Anadolu Efes ile oynanan play off serisini değerlendiren Çebi, şunları söyledi:

Maalesef yarı final ilk maçını kaybettik. Maçın başında fark çok açıldı. Fakat son çeyrek biterken fark daha azalmıştı. Bu çocukların direncini gösteriyor. Sonuçta Anadolu Efes‘in bütçesi bizim neredeyse 20-25 katımız.

Haber Global

Son olarak Anadolu Efes ile birleşme sorusu üzerine ise Çebi şu ifadeleri kullandı:

Anadolu Efes‘e zaman zaman birleşme talepleri gittiğini duydum ama neden olmadı bilmiyorum. Tuncay Bey çok iyi bir iş adamı. Anadolu Efes de muhteşem bir basketbol takımı. Orada oturmuş bir temel var. Onunla burayı karıştırmak belki de doğru bir çözüm değil onlar açısından. Bizim için iyi tabii ki ama bizim için iyi olanın onlar için iyi olduğu anlamına gelmez. İş ayrı, aşk ayrı diye bir laf vardır ya o hesap.

Haber Global

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …