Güncel Haberler

Bayern, Yeni Sezon İçin Guard Rotasyonunu Wolters ile Güçlendirmek İstiyor

Yeni sezon öncesi guard rotasyonunu güçlendirmek isteyen Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden FC Bayern Munich‘in listesindeki bir isim daha ortaya çıktı.

Sisko ile yollarını ayırması beklenen Alman ekibinin gündeminde bu sezon Unics Kazan forması ile izlediğimiz eski Beşiktaşlı Nate Wolters da var.

30 yaşında olan 1.93 metre boyundaki tecrübeli guard bu sezon EuroCup sahnesinde 16 maçta görev alıp 4 tanesine ilk 5 başlarken ortalama 19 dakika süre almış, 7.1 sayı, %43.3 3sayı, 2.1 ribaund, 2.4 asist istatistikleriyle katkı verebilmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Gerek fiziksel özellikleri gerekse saha görüşü açısından Avrupa’ya çabuk uyum sağlamış ve daha önce kendisini Euroleague sahnesinde de kanıtlamış tecrübeli bir guard Wolters. Çabukluğu, üstün fudementalı, pas yeteneği ve yüksek basketbol IQ’su ile de bir oyun kurucunun sahip olması gereken tüm artılara sahip. Çabuk yön değiştirmeleri ve ivmelenmeleriyle rakip savunmaları ekarte ederek potaya gitmesini, adam eksiltmesini iyi biliyor. Rakip savunmaları iyi okuyan ve topla bütünleşerek, yüksek özgüvenle oynayan bir guard. Hücumda yapacağı hamlelere yanlızca kendi adamının değil yardım savunmasının da nasıl reaksiyon vereceğini sezip ona göre bir kaç hamle sonrasını düşünebiliyor. Tepe ikili oyunlarında da üçlük, pas, orta mesafe ve direkt potaya gitmek üzere komple bir hücum yelpazesine sahip, bu da savunmaların ona önlem almasını çok zorlaştırıyor. Potaya hangi açıdan ne şekilde atak edeceğini yine savunmayı okuyarak doğru seçimler yapabilen Wolters, her iki yöne de kuvvetli gidebiliyor, vücut kontrolü ve dengesi de iyi seviyede. Dribbling üstünden skor üretmeyi seviyor, hareketli pozisyonlarda bulduğu orta mesafeli atışlarda yüksek yüzde yakaladığı gibi yay gerisinden de tehlikeli.

Gelelim eksilerine. Evet atletik ya da patlayıcı bir oyuncu değil belki ama oyun bilgisi, sezgileri ve fiziksel özellikleri ile bu dezavantajlarını kapatmasını da biliyor. Ancak karşısındaki savunmacının atlet ve çabuk bir guard olması durumunda topla üretimde zorlanabiliyor, fiziksel temasın fazla olması verimliliğini düşürebiliyor. Ayrıca topla oynamayı sevmesi zaman zaman takımın hücum ritmini aşağı çekebiliyor. İşin savunma tarafında da yanal hareketliliği, çabukluğu yeterli seviyede değil ve oyunun bu alanında da fiziksel teması, mücadeleyi fazla sevmediği için rakip guardlar karşısında kalmakta zorlanıyor. Fiziği sayesinde perdelere pek takılmasa da buradaki çabası da iyi seviyede değil, savunmada takımını eksik bırakma potansiyeline sahip.

Bayern ve koç Trinchieri’nin ilk amaçları kuşkusuz Baldwin’i takımda tutmak olacak ve Wolters da kenardan gelerek ya da zaman zaman onunla birlikte oynayarak işin organizasyon tarafına destek olabilecek, Euroleague tecrübesiyle takıma değer katabilecek bir isim. Ama o sahadeyken yanındaki guardın Baldwin gibi savunmada çalışkan ve enerjik bir isim olması. Aksi durumda Bayern’in disipline dayalı oyununda sırıtabilir ki bu sezon koç Priftis de bir çok maç onu sırf savunma defolarından dolayı oynatmadı ya da sürelerini sınırlı tuttu.

https://www.youtube.com/watch?v=rJ53c23k14k

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Zorlu Belgrad Deplasmanında Farklı Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Panathinaikos, Belgrad’da konuk olduğu Kızıl Yıldız‘ı 76-89 gibi farklı …