Güncel Haberler

Duncan da Şöhretler Müzesi’ndeki Yerini Aldı (Popovich’e özel teşekkür)

15 Mayıs gecesi düzenlenen törende San Antonio Spurs‘ün efsane yıldızı Tim Duncan da Basketbol Şöhretler Müzesi’ndeki yerini aldı.

Sergilediği sade ve gösterişsiz performansıyla, müthiş oyun zekası ve fundementalıyla yeni nesil pivotların ilk temsilcisi olmayı başarmış bir isimdi.

Kariyeri boyunca sadece Spurs forması giyen ve 5 şampiyonluk kazanan Duncan, kulüp tarihinin en iyi oyuncusu olarak kabul ediliyor ve 19 yıllık NBA macerası boyunca da sergilediği dominant performansla gerçek bir süper yıldız olduğunu kanıtlamıştı.

Yıldız oyuncu, Basketbol Şöhretler Müzesi’ne kabul edilirken yaptığı konuşmada halihazırda halen takımın başında olan efsane koç Greg Popovich‘e özel bir bölüm ayırdı.

Basketbol dışında da aralarında özel bir ilişki ve bağ olduğunu vurgulauan Duncan, Popovich hakkında:

Çıtayı her zaman en yukarıya koydun. Draft edildiğimde Virgin Adaları’na gelip benimle, arkadaşlarımla, ailemle ve babanla konuştun. O zaman bunun normal bir şey olduğunu sanıyordum. Ama değildi.

Sen sıradışı bir insansın. Bana basketbol hakkında öğrettiğin her şey için teşekkürler. Ama bunun da ötesinde bana her şeyin basketbolla alakalı olmadığını öğrettiğin için çok teşekkürler. Dünyada neler olduğu, ailelerimiz diğer her şeyden daha önemli. Her şey için, bu kadar harika bir insan olduğun için teşekkür ederim.

Eurohoops

Popovich olmasaydı, Duncan’ın bu kadar etkili bir oyuncu olmayacağı kesin. Ancak Duncan olmasaydı Popovich’in parmaklarında da 5 tane şampiyonluk yüzüğü olmazdı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Cleveand, Orlando’yu Bir Kez Daha Çift Haneli Farklarla Yendi

NBA Doğu Konferansı çeyrek final serisi 2. maçında Cleveland Cavaliers konuk ettiği Orlando Magic‘i 96-86’lık …