Güncel Haberler

Bayern, Yeni Sezon İçin Pleiss’ın Durumunu Takip Edecek

Gelecek sezon da Turkish Airlines Euroleague‘de mücadele edecek olan FC Bayern Munich, kadro planlamasına şimdiden başladı.

Alman basınında yer alan iddialara göre Bayern, Anadolu Efes‘de forma giyen Alman Tibor Pleiss‘ın durumunu yakından takip ediyor.

Bilindiği üzere Anadolu Efes‘in 2021-22 sezonu için Pleiss’ı takımda tutma adına bir opsiyonu var ama kulübe yakın kaynaklar koç Ataman’ın yeni sezon planlarında ona yer olmadığını söylüyorlar.

2.21 metre boyunda olan 31 yaşında olan tecrübeli uzun BSL’de 11 maçta 14.9 sayı, 6.2 ribaund, 1.1 asist ve Euroleague sahnesinde ise 23 maçta 6.9 sayı, 2.7 ribaund istatistikleri ile katkı verebilmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Alman uzun müthiş bir fiziksel avantaja sahip ve buna karşın dış şut tehditinin de bulunması modern basketbolda her takımın isteyeceği 5 numaralardan biri yapıyor onu. Ayrıca alçak postta birebirlerde ve ikili oyunlarda hem içeri hem de dışarı devrilemlerde yüksek yüzdeli bir bitirici. Halen zamanlaması ile savunmada da iyi bir blok tehditi. Ancak artık sağlıklı olmayan dizleri sürelerinin sınırlanmasına neden oluyor. Bu sezon da sakatlıklar ve covid problemleri nedeniyle rotasyondaki yerini Sertaç’a kaptırmıştı tecrübeli uzun. Geri döndükten sonra yine zaman zaman iyi süreler alsa da artık ağırlaşan ayakları ile ikili oyun savunmasında zayıf halkaya dönüşebiliyor.

Bayern eğer koç Trinchieri ile devam edecekse onun sisteminde dışşut tehditi ile faydalı olabilecek bir uzun. Ama halihazırda kadroda bulunan Radosevic, Gist, Reynolds’dan en az biriyle yolların ayrılması gerekiyor bu transferin gerçekleşmesi için. Atletik özelliklerinin sınırlı olmasıyla beraber bu isimlerden sadece Radosevic’in yerine düşünülebilir.

https://www.youtube.com/watch?v=lVgUjA-nmOs

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …