Güncel Haberler

Karşıyaka, Telekom’u Son Nefeste Yenip Seriye Önde Başladı

ING Basketbol Süper Ligi çeyrek final serisi ilk maçında Pınar Karşıyaka konuk ettiği Türk Telekom karşısında zorlansa da son nefes 82-79’luk skorla kazandı ve seride 1-0 öne geçti.

Bitime 4 saniye kala Karşıyaka pota altında topu çıkarırken, hücum başlarken Onuralp’in kötü pası top kaybı yaptı ve ardından Dekker’ın el üstünden bulduğu üçlükle Telekom farkı 1 sayıya indirdi (80-79). Sonrasında mola alan Karşıyaka topu karşı sahaya taşıdı ve Kennedy’nin asistiyle Morgan pota altından kolay bir basketbol buldu, Telekom savunması uyudu adeta. Ardından kalan 2 saniyede üst üste Foster ve Can’ın üçlüklerinden sonuç alamı Telekom ve maç 82-79 Karşıyaka galibiyetiylet sonuçlandı.

Serinin ikinci maçı 15 Mayıs’ta Ankara’da oynanacak ve Kaf-Kaf o maçı da kazanırsa adını yarı finale yazdıracak.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Karşıyaka’da Raymar Morgan 24 sayı, 9 ribaund, 5 asist ile öne çıkan isim olurken, Sek Henry 19 say, 3 ribaund, 4 asist, Mahir Ağva 10 sayı, 11 ribaund ve Metecan Birsen 9 sayı, 11 ribaund ile galibiyetin mimarları oldular.

Telekom cephesinde ise Kyle Wiltjer 30 sayı, 4-8 3sayı, 5 ribaund, 2 asist ile en skorer isim olurken, Sam Dekker da 17 sayı, 3-6 3sayı, 6 ribaund ile diğer çift haneli skor katkısı verebilen isimler oldu.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Muğla Deplasmanından Son Nefeste Çıkabildi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka, Muğla’da konuk olduğu Çağdaş Bodrum …