Güncel Haberler

Alperen Şengün, ABD Basınına Draft Süreciyle İlgili Açıklamalarda Bulundu

ING Basketbol Süper Ligi‘nde Beşiktaş Icrypex forması ile fırtına gibi esen ve 2021 NBA Draftı’na gireceğini resmi olarak duyuran genç yıldız Alperen Şengün ABD basınına açıklamalarda bulundu.

ESPN’den Jonathan Givony‘ye e-mail yoluyla konuşan 2002 doğumlu Alperen, sezon başında bu denli bir performans göstereceğini düşünmediğini ifade etti:

Her maçı oynadıkça daha daha iyisini yapabileceğimi anladım ancak sezon başında bu kadar üst düzeyde performans göstereceğimi düşünmemiştim. İnancım daha iyi bir basketbolcu olabilmek için bir sınır olmadığı yönünde.”

Her zaman benden büyüklerle oynadığımdan profesyonel bir lige adapte olmam çok zor olmadı. İyi yapabildiğim şeylerin farkındayım ancak güçlendirmem gereken yönlerimi de biliyorum. Bu yönlerimin üzerine gitmekten ve sahada attığım her adımda daha iyi bir basketbolcu olmaktan keyif alıyorum.” diyen Alperen Şengün devamında şöyle konuştu:

Bandırma’daki takım arkadaşlarımın bazılarıyla Beşiktaş‘a transer oldum. Beşiktaş cesur bir adımla onları ligde temsil etmemiz için bize güvendi. Aşırı genç bir takım olduğumuzdan lige adapte olmamız biraz zaman aldı ancak çalışmaya devam ettik ve normal sezonu iyi tamamladık.

Eurohoops

Türkiye A Milli Takımı’na seçilmesiyle ilgili olaraksa Şengün’ün ifadeleri “Türk Milli Basketbol Takımı’na seçilmek benim için dev bir adımdı ve eleme turlarındaki performanslarım da bir sonraki adım olarak NBA’e gitmem için bana özgüven sağladı.” şeklindeydi.

Alperen, Haziran ayının sonunda Türkiye’nin Çekya ve Uruguay’la karşılaşacağı Olimpiyat Elemeleri’ne katılmayı planladığını ancak eğer milli takımla Olimpiyatlar’a gitmek gibi bir durum söz konusu olmazsa Amerika Birleşik Devletleri’nin yolunu tutarak NBA Draftı öncesinde hazırlık sürecine katılacağını belirtti.

Kaynak: Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Denver, Hawks’ı Ezdi Geçti!

NBA Batı ekibi Denver Nuggets konuk ettiği Doğu ekibi Atlanta Hawks‘ı 110-142’lik skorla adeta ezdi …