Güncel Haberler

2020-21 Euroleague Alphonso Ford Sayı Kralı Ödülünün Sahibi: Alexey Shved

Turkish Airlines Euroleague‘de sezonun en skorer ismine verilen Alphonso Ford Sayı Kralı ödülünün sahibi Khimki formasını giyen Alexey Shved oldu.

32 yaşındaki tecrübeli Rus skorer bu ödülü kariyerinde ikinci kez kazanmış oldu. Shved daha önce 2017-18 sezonunda da bu ödülün sahi olmuştu.

Shved normal sezonu 19.8 sayı ortalaması ile zirvede tamamlarken, geçtiğimiz hafalarda CSKA Moskova’dan ayrılarak Brooklyn Nets ile anlaşan Mike James ise 19.3 sayı ile onu takip eden isimdi.

Rus guard bu sezon sahne aldığı maçların sadece bir tanesine çift haneli skorlara ulaşamazken, aynı zamanda Euroleague tarihinde en az maçta en yüksek ortalamaya ulaşan isim olmayı da başardı.

5. haftada sezona geç başlayan Shved Maccabi karşısında 32 sayı üretmiş ama takımının kaybetmesine engel olamamıştı. Bu onun adına sezonun en iyi performansı oldu ve sonrasında bunu iki kere tekrarladı; 22. hafta Bayern ve 32. hafta Asvel karşısında.

Shved son 4 sezonda toplam 97 maça çıktı ve bu maçlarda hem 2078 sayıyla hem de 21.4 ortalamasıyla iki alanda da lider konumda.

Ödüle adını veren efsane skorer Alphonso Ford, Eylül 2004’de kan kanseri nedeniyle aramızdan ayrılmıştı. Olympiakos formasıyla geçirdiği harika kariyerinde hem 2001 hem de 2002 yıllarında Euroleague’in en skorer ismiydi. Sonrasında 2003 yılında da takımının en skorer ismi olarak Siena’yı Final Four’a taşımıştı. Ford hali hazırda Euroleague tarihinin en yüksek sayı ortalamasına sahip ismi (22.2 sayı, 54 maç). Bu sezonki ödülün sahini Shved ise bu listede 4. sırada yer alıyor (16.8 sayı). Listede Ford’un arkasından gelen isimler ise Panos Liadelis (19.3 sayı) ve Arvydas Macijauskas (17.4 sayı).

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …