Güncel Haberler

2020-21 BSL Normal Sezon İstatistik Liderleri

ING Basketbol Süper Ligi’nde normal sezonun tamamlanmasıyla birlikte bireysel istatistik liderleri de belirlendi.

Sayı kategorisinde HDI Sigorta Afyon Belediyesi’nin Meksikalı oyuncusu Francisco Javier Cruz 19,5 sayı ortalamasıyla sezonu lider tamamlarken, Beşiktaş Icrypex’den Alperen Şengün 19.2 ortalamayla ikinci, Türk Telekom’dan Kyle Wiltjer 18.7 ortalama ile üçüncü oldu.

Asist kategorisinde HDI Sigorta Afyon Belediyesi’nden Chris Wright 8.3 ortalamayla zirvede yer alırken ribaund kategorisinde ise Empera Halı Gaziantep Basketbol forması giyen Mouhammadou Jaiteh 11 ortalamayla ilk sırada bulunuyor.

Lokman Hekim Fethiye Belediyespor oyuncusu Darion Ray Atkins blok kategorisinde 1.9 ortalamayla ilk sırada yer alıyor. Top çalma kategorisinde ise listenin en üst basamağındaki isim 2.2 ortalama ile Tofaş’tan Tarık Tobias Phillip.

Verimlilik puanında ligin zirvesinde Beşiktaş Icrypex’in genç yıldızı Alperen Şengün bulunuyor. Milli basketbolcu bu kategoride 26.7 puanla sezonu lider tamamladı.

TÜM İSTATİSTİK LİDERLERİNİ VE LİSTELERİN DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ.

Kaynak: TBF

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …