Güncel Haberler

RESMİ: Baskonia’dan Play-Off Öncesi Guard Takviyesi

İspanya Liga Endesa play-off’ları öncesi TD Systems Baskonia guard rotasyonuna takviye yaptı.

Geçtiğimiz günlerde Vildoza’yı NBA’e gönderen ve geçtiğimiz günlerde Colom’u kadrosuna katan Baskonia, kadrosuna bir guard eklemesi daha yaptı ve bu sezon Pesaro forması ile izlediğimiz Haiti pasaportu bulunan, Cotonou kurallarına göre Endesa’da yerli statüsünde sayılacak Frantz Massenat ile anlaştı.

29 yaşında olan 1.93 metre boyundaki bu sezon Lega Basket Serie A’da 11.2 sayı, 2.9 asist, 2.4 ribaund istatistikleri ile mücadele etmişti.

Drexler’dan mezun olduktan sonra 2 sezon Almanya’da forma giymiş ve geçen sezon da Endesa ve EuroCup sahnelerinde Andorra’nın başarısı için ter dökmüştü.

EDİTÖR YORUMU:

Solak guard dış şutları ile öne çıkan bir isim. Öncelikle çok iyi bir ceza atıcısı olduğunu belirtmek lazım. Toplu hücumlarını da bu sezon Pesaro’da olumlu şekilde geliştirdi. Artık tepe ikili oyunlarında organizatör olarak da perdeleri kullanıp devrilen uzunları besleyebiliyor, bir kaç dribbling sonrası oyunu şekillendirme konusunda kararlar verebiliyor. Bunun yanında topsuz koşuları iyi kullanan, savunmaları doğru okuyup dikine ve akıllı katlar yapabilen bir skorer. Perde çıkışlarından da pozisyon hazırlayabileceğini bir şutör. Yüksek tempoda ve açık alanda hem topla hem de topsuz iyi bir bitirici olduğunu da eklemek gerekli.

Halen sol tarafa neredeyse tek opsiyon gibi penetre etmesi ve potaya gidişlerde yön değiştirme ve aldatmaca gibi silahlarının olmaması, direkt penetre etmesi dezavantajarından biri. Top tekniği bir guard için halen beklentilerin altında ama Avrupa kariyerinin ilk dönemine göre daha iyi durumda. Bir diğer eksisi ise orta mesafe tehditinin çok sınırlı olması. Bu da penetre sonrası direkt potaya gidemediği anlarda pas vermesini zorunlu kılıyor ve savunmaların onu okumasını, pas aralarını kapatmasını kolaylaştırıyor. Savunmada ise sıradan bir oyuncu. Hatta oyunun bu tarafında fazla mesai harcamayı sevmiyor ki zaten fiziksel olarak 2 numara için küçük kaldığı gibi 1 numaradaki çabuk guardları da durdurmakta zorlanıyor. Yani bu alanda koç Ivanovic’in isteklerini pek karşılayabilecek seviyede değil.

Massenat daha önce Andorra’da forma giydiği için Endesa’ya yabancı olmayan bir isim ve Haiti pasaportu ile beraber Cotonou statüsünde yerli oyuncu sayıldığı içinde transferin kısıtlı oyuncu havuzundan yapılabildiği bu dönemde önemli bir şans Baskonia için. Dış şut tehditi ve topla kendi skorunu üretebilmesi, hatta ikili oyun organizasyonlarına da yardımcı olabilmesi onun artıları. Ancak savunmada hem 1 hem de 2 numara için olumlu özelliklere sahip değil. Bu da sürelerinin kıstılı olmasına neden olacaktır. Kenardan gelerek rotasyona derinlik katması, hücuma enerji ve dış şut katkısı vermesi beklenecek play-off’larda.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Pierria Henry Doping İhlali Nedeniyle Dört Yıl Men Cezası Aldı!

Pierria Henry, büyük olasılıkla sahte doping numunesi kullanarak yasaklı bir yöntem kullandığı gerekçesiyle 48 ay …