Güncel Haberler

Simon Liderliğindeki Efes, Deplasmanda Fenerbahçe’yi Yendi

ING Basketbol Süper Ligi 29. hafta erteleme maçında Anadolu Efes, konuk olduğu Fenerbahçe Beko‘yu Simon liderliğinde 84-88’lik skorla geçmeyi başardı.

Bu sonuçla Anadolu Efes 28-1 ile liderliğini sürdürürken, Fenerbahçe Beko ise 22-8 ile sezonu 2. sırada tamamladı. Efes son maça da formalite için çıkacak, normal sezonu lider bitirmeyi garantiledi zaten.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Lacivert beyazlılarda Krunoslav Simon 21 sayı, 3-4 3sayı, 3 ribaund, 4 asist ile yıldızlaşırken, Adrien Moerman 15 sayı, 12 ribaund, 3 asist ve kenardan gelen Buğrahan Tuncer 14 sayı, 3-7 3sayı, 4 asist ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Sarı lacivertlilerde ise Marko Guduric 20 sayı, 3-5 3sayı, 3 asist ile en skorer isim olurken, Tarik Biberovic 13 sayı, 3 ribaund, Jan Vesely 10 sayı, 4 ribaund, 5 asist ve kenardan gelen Berkay Candan 15 sayı, 5-7 3sayı, 2 ribaund ile direnen diğer isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Maça daha agresif ve daha iyi başlayan ev sahibi Fenerbahçe oldu. Lacivert beyazlılar ilk bölümde skor üretmekete zorlandılar ve Fenerbahçe 9-2’lik seri yakaladı. Anadolu Efes’de Simon kıpırdanmaya çalışsa da Melih’in dış şutlarda devreye girmesiyle sarı lacivertliler farkı açtı ve ilk çeyreği de 21-12 önde tamamladılar.

İkinci çeyrekle beraber Efes, daha dirençli bir oyun sergilemeye başladı. Kenardan gelen Buğrahan ile Tolga’nın enerjileri artı hücuma yaptıkları katkı sayesinde Efes farkı 4 sayıya kadar indirdi. TV molası sonrası Micic ve koç Ataman’a üst üste çalınan teknik faullerle beraber koç Ataman hakemleri adeta protesto etti ve yüm yabancılarını kenara alarak devre sonuna kadar da oynatmadı. Bunu iyi değerlendiren ev sahibi farkı 12 sayıya kadar çıkarsa da Tolga’dan üst üste gelen sayılarla direnen Efes, devreye girilirken farkı tek hanelere indirdi ve soyunma odasına Fenerbahçe’nin 41-35 üstünlüğü ile girildi.

İkinci yarıda tekrar yabancı oyuncularını rotasyonan dahil eden Efes, Simon liderliğinde maçta ilk kez 41-42 ile öne geçti. Fenerhahçe ise Berkay’dan üst üste gelen üçlükler ve Vesely’in boyalı alandaki etkinliği sayesinde yeniden üstünlüğü geçerdi ve TV molasına 52-50 önde girdi. Mola sonrası Anadolu Efes ise Buğrahan’dan gelen üçlüklerle hücumda ritmini buldu ve tekrar öne geçti 61-62 ile. Fenerbahçe, Berkay’ın son saniye üçlüğü ile final çeyreğine 64-62 üstün girmeyi başardı.

Son çeyreğe etkili başlayan Anadolu Efes oldu. Lacivert beyazlılar 7-0’lık seriyle farkı 5 sayıya çıkardı: 64-69. Ev sahibi Biberovic ile reaksiyon gösterip geri dönmeye çalışsa da Anadolu Efes, Micic ve Moerman liderliğinde buna izin vermedi ve aksine farkı yediye çıkarıp (74-81) koç Kokoskov’a mola aldırdı. Fazla ortalarda olmayan Larkin’den gelen üçlükle Efes farkı çift hanelere çıkardı ama Fenerbahçe pes etmedi ve Kenan artı Guduric’in üçlükleriyle maça ortak oldu, farkı 4 sayıya indirdi. Son bölümde Efes farkın kapanmasına izin vermedi ve 84-88’lik skorla karşılaşmayı kazanan taraf oldu.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Muğla Deplasmanından Son Nefeste Çıkabildi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka, Muğla’da konuk olduğu Çağdaş Bodrum …