Güncel Haberler

Kaf-Kaf Zaragoza’yı Geçip Adını Finale Yazdırdı!

FIBA Şampiyonlar Ligi Final 8 turnuvası yarı final maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, İspanyol ekibi Zaragoza‘yı 79-84’lük skorla geçerek adını finale yazdırmayı başardı.

Temsilcimiz finalde San Pablo Burgos – Strasbourg maçının galibi ile karşılaşacak.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Kaf-Kaf’da Sek Henry 24 sayı, 7-7 3sayı, 2 asist ile yıldızlaşırken, Amath M’Baye 17 sayı, 2 ribaund, Raymar Morgan 14 sayı, 6 ribaund, 3 asist, 3 top çalma ve Tony Taylor 12 sayı, 6 asist ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Zaragoza cephesinde ise Jacob Wiley 21 sayı, 4 ribaund ile en skorer isim olurken, Elias Harris 15 sayı, 2 ribaund, 2 asist, Dylan Ennis 13 sayı, 4 asist ve kenardan gelen Nicolas Brussino 18 sayı, 3-4 3sayı, 7 ribaund, 2 asist ile direnen diğer isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Karşıyaka maça Henry liderliğinde üçlük bombardımanı ile başladı adeta. Solak şutörden gelen üst üste 4 üçlük, onun durduğu anlarda sahneye çıkan Metecan sayesinde yaptığımız bu nefis hücum başlangıcının karşılığını aldık ve ilk çeyreği 17-29 önde kapattık.

İkinci çeyreğe maalesef ilk çeyreğin tam aksi bir şekilde çok kötü başladık. Hücumda bir türlü istediğimiz opsiyonları yaratamadık ve boş şutlar da kaçmaya başladı. Tam 4.5 dakika boyunca skor üretemeyince de İspanyol ekibi yakaladığı 9-0’lık seriyle maça ortak oldu. Koç Sarıca’nın molası sonrası Taylor’dan ardarda gelen üçlüklerle nefes alan Kaf-Kaf, ilk çeyrekte bıraktığı yerden biraz geç kalsa da devam eden Henry’nin üçlükleriyle kontrolü tekrar ele aldı ve ilk yarıyı 33-43 önde kapattık.

İkinci yarıya karşılıklı sayılarla girilse de Karşıyaka kısaları maçın kontrolünü elden bırakmadılar ve uzun süre farkı 8-9 bandında tutmayı başardık. Ancak tıpkı 2. çeyrekte bir dönem olduğu gibi yine hücumda durduk. Taylor ve Henry’i savunmada durduran Zaragoza, savunma odaklı hızlı hücum sayılarıyla momentumu ele geçirdi, öne de geçmeyi başardılar uzun bir aranın ardından. Wiley ve Harris’i de pota altında çok verimli kullanan İspanyol ekibi son çeyreğe de 60-57 önde girdi.

Son çeyrekte de rüzgarı arkasına alarak başlayan taraf İspanyol ekibi oldu ve farkı 7 sayıya kadar çıkardılar daha ilk dakikalarda. Ama kenardan gelen Onuralp’in üçlüğü ve savunmadaki enerjisi ile yeniden geri dönüş ateşini yakan Kaf-Kaf 4-12’lik seri yakaladı ve müthiş bir direnç gösterdi. Bu esnada M’Baye’nin oyunun iki alanında yaptığı kritik hamleler ve 4 faullü olduğu için dinlenerek kenardan diri gelen Morgan’ın getirdiği boyalı alan katkısı sayesinde üstünlüğü ele geçirdik. Son bölümde de tecrübeli isimlerle hata yapmayan temsilcimiz bu zorlu maçtan galibiyet çıkararak, bir kez daha ne kadar iyi bir savunma takımı olduğunu göstererek adını finale yazdırdı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …