Güncel Haberler

İDDİA: Milwaukee, Bryant ile Anlaştı!

NBA ekipleri şimdiye pek görmediğimiz üzere sezon içerisinde Avrupa’dan oyuncu tranfsfer etmeye devam ediyorlar.

Sportando ve Sport5’da yer alan habere göre Milwaukee Bucks, kadrosunu Maccabi Tel Aviv‘de forma giyen Elijah Bryant ile güçlendirecek.

Bu transferi gerçekleştirmek için Letonyalı Rodions Kurucs ile yollarını ayıracak olan ve bu transferi en kısa zamanda tamamlamak isteyen Bucks, oyuncuyu ikna etmiş olsa da henüz İsrail ekibi bu transferi onaylamış değil ve kolaylıkla da ikna olmayacakları söyleniyor. Çünkü kontratında bir bonservis maddesi yer almıyor. Winner Ligi’nde şampiyonluk mücadelesi veren İsrail ekibi sezonun bu kritik döneminde takımın önemli parçalarından birini kaybetmek istemiyor.

Ayrıca bildiğiniz üzere NBA kuralları gereği Bucks en fazla 750 bin dolar bonservis bedeli ödeyebilir. Bunun üstünde Maccabi’nin talep edeceği bonservis Bryant’ın cebinden çıkacak.

Bryant ile bu yaz da NBA takımları ilgilenmiş ama transfer gerçekleşmemişti. Hali hazırda yeni sezon için hem CSKA Moskova hem de Zenit onunla ciddi şekilde ilgilenen Euroleague ekipleri arasında yer alıyorlar.

Kontratı bu yaz sona eriyor ve eğer Maccabi şimdi ayrılmasına izin vermese bile mutlaka 2 Ağustos’daki NBA serbest oyuncu piyasasında öncelikli olarak şansını denemek istediği biliniyor.

1.96 metre boyunda olan 26 yaşındaki Bryant, bu sezon Euorleague sahnesinde 34 maçta görev alırken 9.8 sayı, yüzde 36.9 3sayı, 3.0 ribaund, 2.0 asist, 8.8 verimlilik ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Bryant istatistiklerine baktığınızda önemli bir oyuncu değilmiş izlenimi verebilir ama ligdeki en iyi çok yönlü kanat oyuncularından biri. Özellikle istikrarı, kaliteli karakteri ve oyunun iki alanındaki yüksek enerjisi artı konsantrasyonu ile tam anlamıyla her eve lazım bir isim. Belki bu sezon her maçta çift haneli skorlara ulaşamadı ve zaman zaman hücumda sönük kaldı ama ribaundlarda ve işin savunma tarafında hep oyunun içindeydi. Zaten önemli özelliklerinden biri de savunmadaki sürekiliği ve güçlü fiziği artı çabukluğu sayesinde 1, 2, 3 numarlı pozisyonların tamamında rakiplerin karşısında yer alabilmesi, önemli skorerleri yavaşlatabilmesiydi. Hücumda ise Dorsey ve Wilbekin gibi topla oynamayı seven guardlar arasında pozisyonları fazla forse etmek yerine oyunun ona gelmesini bekledi, genelde bitirici rolünde kendisine pas verildiği kadar işin içine girdi. Ama kariyer rekoru kırdığı Efes maçında da gördüğümüz üzere topla kendi skorunu üretebilen, ceza atışlarını yüksek yüzdeyle isabete çeviren hatta ikili oyunları organize ederek takımına bu alanda da destek olabilen bir kanat oyuncusu. Daha fazla pasa dayalı olan ve Maccabi’nin aksine saha yerleşimini daha iyi yapabilen takımlarda değeri ve verimliliği çok daha yüksek olacaktır.

Avrupa’da çok yönlü performansı ile öne çıkan ve oyunun iki alanına da katkı verebilen Bryant, atletizm ve fiziksel özellikler açısından da NBA’e rahatlıkla uyum sağlayabilecek bir isim. Hem 2 hem de 3 numarada görev alabilir ve kenardan gelerek enerjisi, savunması ve dış şut tehditi ile katkı verebilecek bir görev adamı olabilir. Halihazırda Avrupa’da da bir yıldız statüsünde olmadığı için bu özellikleri ile NBA’de hem daha fazla kazanabileceğini hem de orada da görev adamı rolünde kariyerini sürdürebileceği kendisi adına NBA’in çok daha mantıklı bir seçenek olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Denver, Hawks’ı Ezdi Geçti!

NBA Batı ekibi Denver Nuggets konuk ettiği Doğu ekibi Atlanta Hawks‘ı 110-142’lik skorla adeta ezdi …