Güncel Haberler

Koç Ataman ve Singleton, Real Galibiyeti Sonrası Açıklamalarda Bulundu

Turkish Airlines Euroleague play-off serisi 5. maçında temsilcimiz Anadolu Efes, konuk ettiği Real Madrid’i 88-83’lük skorla yendi ve seriyi de 3-2 ile kazanarak adını Final Four’a yazdırdı.

Karşılaşmanın ardından Anadolu Efes‘in koçu Ergin Ataman açıklamalarda bulundu:

Bizim için çok iyi bir playoff serisi oldu. Öncelikle arkadaşım Pablo Laso ve Real Madrid’li oyuncuları tebrik etmek istiyorum. Seri boyunca asla pes etmediler. Bu akşam da üçüncü çeyrekte maçı kopartma şansımız vardı, 12 sayı öndeydik ama bir kez daha geri döndüler. Maçı kazanma şansları da vardı. En iyi oyunumuz değildi. Larkin ve Beaubois ilk yarıyı sıfır sayıyla tamamladı. Çok büyük baskı altındaydık. Üçüncü çeyrekte Beaubois ve Simon ile sayılar bulmaya başladık. Micic bu bölümde oyunu iyi okudu. Son çeyrekte geri döndüler, çok fazla hücum ribaundu verdik. Çok şanssızdık. Hücum ribaundu alır almaz, üç sayılık isabetler buldular. Oyuna ortak oldular. Son dakikalarda Simon ve Larkin’in kendi ritmini bulmasıyla seriyi kazandık ve Final Four’a gidiyoruz.

Anadolu Efes Spor Kulübü

Maçın yıldızı Chris Singleton ise şu ifadeleri kullandı.

Ben sadece kazanmak istedim. Koç bana inandı. Ben ilk beşe koydu. Ben de mücadelemi ortaya koydum. Birkaç boş atış değerlendirdim. Shane ve Vasa bizleri buraya kadar taşımıştı. Umarım bu sezon Anadolu Efes için bir şampiyonluk kazanabiliriz. Sezona hiç iyi başlayamadık. Bir antrenmanımızda 6 kişi olduğunu hatırlıyorum. Herkes sakat ya da hastaydı. Oradan savaşarak buraya geldik ve şimdi Final Four’a gidiyoruz. Shane’in de dediği gibi; ‘Önemli olan sonu’ ve biz de Final Four’dayız. Ben dediğim gibi sadece kazanmak istedim. Tüm takım arkadaşlarım da böyle düşünüyordu. Umarım Anadolu Efes‘i şampiyon yaparız, tek umursadığım şey bu.

beIN Sports

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …