Güncel Haberler

Anadolu Efes, Real Madrid’i Yenerek Üst Üste İkinci Kez Final Four Biletini Kaptı!

Turkish Airlines Euroleague play-off serisi 5. ve son maçında temsilcimiz Anadolu Efes, Sinan Erdem’de konuk ettiği Real Madrid‘i 88-83’lük skorla yendi.

Bu sonuçla seriyi 3-2 ile tamamlayan Anadolu Efes, üst üste ikinci kez adını Final Four’a yazdırmış oldu.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Temsilcimizde Chris Singleton 26 sayı, 3-3 3sayı, 8 ribaund ile maçın yıldızı oldu ve 38 verimlilik puanı ile kariyer rekorunu kırdı. Vasilije Micic 18 sayı, 4-8 3sayı, 2 ribaund, 5 asist ve Krunoslav Simon 17 sayı, 3-6 3sayı, 3 asist ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Real cephesinde ise Nicolas Laprovittola 17 sayı, 4-7 3sayı, 3 ribaund, 4 asist ile etkili olurken, Trey Thompkins 12 sayı, 3-6 3sayı ve Jaycee Carroll ile Sergio Llull 10’ar sayıyla direnen diğer isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Koç Ataman son 2 maçta canımızı çok sıkan 1-2-2 match-up alan savunmasına karşı ortaya Singleton’ı koyarak önlem aldı. Ayrıca boyalı alandaki etkinliğimiz sayesinde skorda öne geçmeyi başardık. Ancak koç Laso son 2 maçta olduğu gibi yine Carroll’ı ilk beş başlatıp onun perde çıkışlarından bulduğu sayıları çok iyi kullandı, ardından Abalde ve Alocen’den gelen ekstra üçlüklerle hücumda ritmlerini buldular, maça ortak oldular, ardından da öne geçtiler. Çeyreğin sonu da bu şekilde İspanyol ekibinin 18-21 üstünlüğü ile geldi.

İkinci çeyreğin ilk bölümünde iki ekip de hücumda ritm bulmakta, verimli olmakta zorlandı. Bu bölümde Simon’un ağırlığını koyması ve üst üste bulduğumuz üçlükler sayesinde seri yakaladık, yeniden öne geçmeyi başardık. Ancak kenardan gelen Thompkins’in üçlükleri ve Laprovittola ile yarı sahada daha tempolu, daha organize oynamaya başlayan Real, 4 kısalı sistemde başarılı oldu. Bunun sonucunda da bizim 8-0’lık serimize 2-12 ile cevap verdiler, maçın kontrolünü yeniden ele aldılar maalesef. 36-41 geride kapatığımız ilk yarının en can sıkıcı konusu ise Larkin’in hiç devreye girememiş olmasıydı…

Üçüncü çeyreğe ise her zamanki gibi Micic’in etkili oyunuyla başladık. Onun liderliğinde 13-3’lük güzel bir seri yakaladık ki Simon’un da katkılarını unutmamamız lazım. Takım savunmasını en üst noktaya çeken Efes ilk kez çift haneli farklarla öne geçmeyi de başardı. Ama maalesef bunu fazla koruyamadık. Hücumda adam değişmelere karşı yakaladığımız boş atışları kaçırmamız ve ardından geçiş hücumlarında yine Thomkins’i devreye sokmalarıyla maça ortak olmalarına engel olamadık. Çeyrek 60-57 temsilcimiz lehine sonuçlandı.

Son çeyreğe agresif giren İspanyollar skoru 62-62’de eşitlediler. Anadolu Efes ise Singleton’ın müthiş enerjsi ve hücumda bulduğu üçlüklerle tekrar öne geçip avantajını korumayı başardı. Ama maalesef Rudy’den gelen kritik üçlüğe engel olamadık ve Real yine öne geçti. Çeyreğin son bölümünde üstünlük sık sık el değiştirdi ve 2.5 dakikaya 75-75 ile berabere girildi. Bu anda sahneye günün etkisiz ismi Larkin gönderdiği üçlükle temsilcimizi öne geçirdi. Real molası sonrası Abalde’nin üçlüğüne engel olamadık. Maçın en kritik anı ise 38 saniye kala Simon’un el üstünden bulduğu zor üçlük isabetiydi, 83-80 öne geçtik. Ardından Llull’un hücumda boş dönmesi ve çizgiye giden Singleton’dan gelen 2-2 ile önce 85-80 öne geçtik. Sonra da Llull’un zor üçlüğü ve çizgiye giden Dunston ile Micic’den gelen isabetlerle maçın skorunu 88-83 ile olarak tescil ettik.

Anadolu Efes iptal olan geçen sezonla beraber bu sezon da ortaya koyduğu müthiş emek ve performansla Final Four biletini sonuna kadar haketti. Başta koç Ataman, Micic ve Larkin’e tüm sezon özelinde, sonra da Simon, Sertaç ve Singleton’a, özellikle Singleton’a bu maç özelinde sonsuz teşekkürler. Bizlere harika bir seri izleten tüm takımı ayakta alkışlıyoruz Basketservisi ailesi olarak Final Four’da CSKA Moskova karşısında şimdiden yürekten başarılar diliyoruz.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …