Güncel Haberler

Messina, James’i Neden İstemediğini Gönderdiği Mektupta Anlatmış!

Olimpia Milano koçu Ettore Messina‘nın takımın başına geçtikten sonra o dönemki yıldızı Mike James‘e yolladığı mektubun detayları ortaya çıktı!

CSKA Moskova’dan ayrılarak NBA ekiplerinden Brooklyn Nets ile 10 günlük kontrat imzalayan James, takımıyla ilk maçına Boston karşısında çıktıktan sonra açıklamalarda bulunmuş, 30 yaşındaki oyuncu Messina’nın kendisine bir mail göndererek kendisini takımda düşünmediğini ifade etmişti.

İtalyan basın organı La Gazetta dello Sport işte o bahsi geçen mektuba-maile ulaştı:

Sana duyduğum saygıdan dolayı aldığım kararı direkt olarak benden duymanı istedim. Tamamen benim tercihimle önümüzdeki sezon takımda sana yer olmayacak. Sana takımın başına geçtiğimde telefonda söylediğim gibi, yeteneklerine çok büyük saygı duyuyorum ama sürekli olarak disiplinsiz davranışlar sergilemen ve takım kurallarını ihlal etmen beni endişelendiriyor. Sana özel olarak disiplin kurallarına uyacak mısın diye sordum ama bu konuda senden net bir cevap alamadım. Bugüne kadar takımdaki kimsenin seninle bu konu hakkında konuşmaması ya da yaptırım uygulamaması beni ilgilendirmiyor. Ancak benim bu takımı çalıştırdığım dönem boyunca böyle davranışlara tolerans göstermeyeceğim. Seninle telefonda konuştuktan sonra Panathinaikos, Phoenix Suns ve altyapılardaki koçlarınla bile konuştum. Gerçekleştirdiğim konuşmalar da benim endişelerimi onayladı. Muhteşem yeteneğine rağmen kuralları ihlal etme alışkanlığın, uzun vadede takım için risk yaratacaktır. Bu da takıma getireceğin yarardan çok zarar verebileceğin anlamına geliyor. Böyle bir sorunun sezon ortasında yaşanması riskini göze alamam. Böyle bir durumda ben çok zor durumda kalırım ve böyle bir şey de takıma, taraftarlara ve yönetime haksızlık olacaktır.

La Gazetta dello Sport & Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …