Güncel Haberler

Fenerbahçe, 3. Çeyrekte Havlu Attı ve CSKA’ya Elendi! (Vesely’e çalınan yanlış hücum faul…)

Turkish Airlines Euroleague play-off serisi 3. maçında temsilcimiz Fenerbahçe Beko konuk ettiği CSKA Moskova karşısında ilk yarı iyi oynasa da 3. çeyrekte Vesely’e çalınan yanlış hücum faul ve oyuncunun diskalifiyesiyle sonuçlanan sürecin ardından mental olarak çöktü, sonrasında da karşılaşmayı 68-85 ile kaybetti.

Bu sonuçla Fenerbahçe Beko maalesef 3-0 ile elendi ve CSKA adını Final Four’a yazdıran ilk ekip oldu. Rus ekibi, Anadolu Efes-Real Madrid eşleşmesinin galibi ile Final Four’da karşılaşacak.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

CSKA’da Will Clyburn 5-9 3sayı, 4-5 2 sayı, 11-14 s.atış isabetleriyle 34 sayı üreterek kariyer rekorunu kırarken istatistiklerine 7 ribaund da ekledi. Gabriel Iffe Lundberg 22 sayı, 3-6 3sayı, 7 ribaund, 5 asist, 4 top çalma ve Johannes Voigtmann 11 sayı, 6 ribaund, 2 asist ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Sarı lacivertlilerde Nando De Colo 22 sayı, 3-5 3sayı, 2 ribaund, 3 asist ile en skorer isim olurken, Marko Guduric ise 10 sayı, 3 ribaund ile diğer çift haneli skor katkısı verebilen isim oldu. 26 gün sonra geri dönen Jan Vesely ise 3. çeyrekte 4. faulü sonrası teknik faul ile oyun dışı kalana kadar 8 sayı, 3 ribaund ile katkı verdi.

EDİTÖR YORUMU:

Vesely’nin geri dönüşüyle birlikte tamam mı devam mı maçı olmasının da motivasyonuyla maça enerjik ve agresif başladı temsilcimiz. Çek yıldız ile Ahmet’i beraber kullanmamızla birlikte savunmada çemberi iyi koruduk ve hücumda da De Colo-Vesely iş birliği ile üretimi sürdürdük. Basketbolu ve takımını çok özlediğini net olarak belli eden Çek yıldız özellikle orta mesafeden bulduğu şutlarla fark yarattı ve 12-0’lık seri yakaladı. Ancak koç Itoudis’in kenardan sahaya sürdüğü Clyburn-Hilliard-Lundberg üçlüsüne karşı Vesely’nin kenara gelmesiyle alan savunmasına devam etmemiz ve özelikle Clyburn’den gelen üçlükler canımızı çok sıktı. Guduric ile üçlüklere aynı şekilde cevap vererek fark koruduk ve ilk çeyreği 24-17 önde kapattık.

İkinci çeyrekte ise CSKA, alternatif skor opsiyonlarını devreye sokup ikili oyunlardan sonra Voigtmann ve Kurbanov üzerinde ters eşleşmeleri kullandı. Ayrıca ters tarafta Clyburn’ü topla buluşturup ceza üçlüklerinden ya da onun savunmayı dengesiz yakalayıp oynadığı birebirlerden skor üretimine devam ettiler. Biz bir süre De Colo’nun birebirleri ile işi sürdürdük ama sonrasında Vesely’nin önce savunmada sonra da hücumda üst üste aldığı fauller kenara gitmesini zorunlu kıldı. Bu esnada maalesef ilk çeyrekteki akıcı hücumlarımız yerini De Colo’nun zorlama birebirlerine bırakınca tam anlamıyla durduk, skor üretemedik. Savunmada baskıyı arttıran ve üçlük çizgisinin bir kaç adım yukarısına çeken CSKA karşısında çok zorlandık. Bu esnada Clyburn’in yine devreye girmesi ve yaptığımız top kayıplarıyla beraber CSKA 10-0’lık seriyi yakaladı ve öne geçerek ilk yarıyı da 39-44 üstünlükle kapattı.

Üçünü çeyrek maalesef oldukça sıkıntılı bir şekilde başladı. Vesely’e çalınan “yanlış” hücum faul ardından da sinirlerine hakim olamayan Vesely’nin teknik faul alması ve beşleyerek kenara gelmesi, orada da Sloven hakeme Sırpça itirazlarını sürdürüp diskalifiye edilmesi tüm dengemizi alt üst etti, mental olarak dağıldık tam anlamıyla… Burada Çek uzuna çalınan hücum faulün yanlış olmasının sebebi Shengelia’nın ayaklarının yarım dairi içinde ya da dışında olması değildi, çünkü kuralara göre top elinde potaya atak eden oyuncu için bu kural geçerli ama pozisyonda Vesely topu elinden pas olarak çıkarmıştı. Yanlışlık pası veren Vesely’nin düşeceği yere Shengelia’nın hareketli bir şekilde sonradan gelmesi ve teması başlatanın savunma oyuncusu olarak onun olması. Bu nedenle bu pozisyonda ya düdük çıkmamalıydı ya da savunma faulü gelmeliydi. Sonuçta sıçramış bir oyuncunun düşeceği yeri seçme şansı yok… Diğer taraftan Vesely’nin karar yanlış olsa da üstüne teknik faul alması artı kenardan itiraza devam edip diskalifiye olması da yanlıştı, takımın moral motivasyonunu yüksek tutmak yerine tam aksine düşürmüş oldu.

Bu istenmeyen olayın üstüne yediğimiz 3 üçlük de tamamen kontrolü kaybetmemize neden oldu, fark 19 sayıya kadar çıktı. Sonrasında savunmada direncimiz tamamen kırıldığı için CSKA hücumda istediği gibi at koşturdu. Maalesef yine bu kadar çabuk pes etmemiz, mücadeleyi bırakmamız yakışmadı. Evet Fenerbahçe kötü başladığı bir sezonun ardından beklenmeyen şekilde yükselişe geçti ve adını play-off’a yazdırarak önemli bir başarıya imza attı ama ben bir basketbol sever olarak bu şekilde mücadele etmeden, neredeyse ikinci yarının tamamında bir hakem hatası nedeniyle oyunu bırakarak elenmeyi kabul etmiyorum…İlk 2 maçta olduğu gibi mücadele ederek, savaşarak yenilmeliydi Fenerbahçe eğer yenilecekse…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Ataman, Maccabi Yenilgisi Ardından Konuştu

Turkish Airlines Euroleague play-off serisi ilk maçında Panathinaikos OAKA’da konuk ettiği Maccabi Tel Aviv’e 87-91’lik skorla yenilerek …