Güncel Haberler

Mobley Euroleague Takımlarının Radarında!

Frankfurt forması ile Almanya easyCredit BBL‘de sezonun MVP adayları arasında yer alan Matt Mobley, Euroleague ekiplerinin radarında.

Avrupa basınında çeşitli kaynaklarda yer alan haberlere göre Birleşik Amerikalı şutör ile Asvel Villeurbanne ve Zalgiris Kaunas ilgileniyorlar, önümüzdeki sezon için kadrolarında görmek istiyorlar.

26 yaşında olan 1.93 metre boyundaki Mobley bu sezon BBL’de 27 maçta ortalama 31.8 dakika süre alırken 20.0 sayı, %42.1 3sayı, 4.7 ribaund, 3.4 asist, 1.3 top çalma ile istatistikleri ile mücadele ediyor.

Mobley Avrupa kariyerine 2018-19 sezonunda Belçika’nın Charleroi takımında başladıktan sonra hatırlayacağınız üzere 2019-20 sezonunun ilk bölümünde BSL ekiplerinden Sigortam.net İTÜ forması giymiş, sonrasında sezonu ise Fransız ekibi Pau Orthez’de tamamlamıştı.

EDİTÖR YORUMU:

Skoru hisseden ve en önemli silahı hem yakala-at hem de dribbling üstü üçlükler olan bir guard Mobley. El yaka topları, kritik anlarda yüksek yüzdeyle atabilen, dengesiz topları kolaymış gibi kullanıp isabet bulabilen özel bir şutör. Evet üçlükler ana silahı ama topla çember gitmeyi de orta mesafe şutları kullanan, komple bir hücum silahı olduğunu belirtmemiz lazım mutl aka. Atletizmi ve çevikliği sayesinde potaya iyi kıvrılan bulduğu pozisyonlarda temas alarak bolca çizgiye giden, buradan da yüksek yüzde takımına önemli skor katkısı veren bir skorer. Frankfurt sezonunda pasör özelliklerini de geliştirdi, artık eskisi kadar bencil değil ve özellikle penetre ettiği pozisyonlarda pas seçeneğini de kullanmayı daha çok tercih ediyor kapanan savunmaları gereksiz yere zorlamaktansa. Ayrıca ikili oyunlarda organizatör olarak da görev alabiliyor artık, özellikle geçiş hücumlarındaki erken tepe ikili oyunlarında tek pasla devrilen uzunu ya da perde sonrası penetre ile ters taraftaki forveti asistleyebiliyor.

Eksilerine gelecek olursak; halen şut tercihleri soru işareti. Genelde zor şutları tercih ediyor, örneğin orta mesafeden rahat bir şut atmaktansa potaya kadar gitmeyi ya da ters eşlemede uzun yakalaşmışken üzerine gitmek yerine üstünden kaldırıp üçlük atmayı tercih edebiliyor… Bununla beraber halen istikrar problemi var, maçtan maça olduğu gibi maç içerisinde bile fazla iniş çıkış yaşıyor. Mental olarak halen istenilen düzeyde değil. Topla fazla oynamak zorunda kaldığında da hataya açık bir guard, basit top kayıpları ile takımın ritmini düşürebiliyor. Sadece skoru düşünen ribaundlar ve savunma gibi oyunun diğer alanlarında fazla efor sarf etmeyen, tek yönlü bir isim.

Mobley Euroleague seviyesi için henüz hazır mı sorusunun cevabı bende net: HAYIR. Çünkü savunma ve istikrar konusunda bu seviyelerde çok zorlanacağını düşünüyorum. Evet dış şutlar ve skorer özellikleri ile hücuma enerji getirip farklı opsiyonlar sunabilir. Ama savunmaları 4 kişi bırakacağı da gerçek. Zalgiris’in Grigonis’i tutamayacağını düşünürsek onun yerine bu hamleyi yapıp savunmada koç Schiller yönetiminde kendisini geliştirmes beklenebilir. Asvel de Freeman’ın takımdan ayrılması sonrası bu sezon 2 numaradan skor katkısını alamamıştı. Yeni sezonda onun hücum gücünden faydalanabilirler ki sahadaki diğer 4 ismi atlet ve savunmacı isimlerden kurup onu savunmada koruyabilecek bir rotasyona sahip olduklarını da belirtelim. Özetle Asvel’in onun için en doğru seçenek olduğunu, iki taraf için de kazan-kazan hamlesi olacağını düşünüyorum

https://www.youtube.com/watch?v=oobYDADqOWQ

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …